Sport

Chindia Târgoviște – FC Voluntari 2-2 în etapa 9 din play-out SuperLiga. Gazdele retrogradează direct, la primul meci disputat pe propria arenă. Video

Chindia Târgovişte cade în liga secundă după 2-2 cu FC Voluntari. Gazdele au revenit de la 0-2 la 2-2, dar nu au reuşit să marcheze golul care să trimită echipa la baraj.
19.05.2023 | 21:58
Chindia Targoviste  FC Voluntari 22 in etapa 9 din playout SuperLiga Gazdele retrogradeaza direct la primul meci disputat pe propria arena Video
Chindia e sigură de locul de baraj doar dacă învinge pe FC Voluntari. FOTO: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
19-05-2023
17:00

Chindia Târgovişte - FC Voluntari 2-2 (Neguţ 48, Şerban 76 / Damaşcan 43, A. Meleke 45+2)

VEZI VIDEO CELE MAI IMPORTANTE FAZE AICI

FINAL DE MECI! Chindia şi Voluntari încheie la egalitate, 2-2, iar echipa lui Toni Petrea coboară în liga secundă. Deşi a revenit de la 0-2, Chindia nu a reuşit să marcheze golul care să o trimită la baraj. 

Min. 76: GOOOOOOOOOL, Chindia! Şerban pune latul din 20 de metri şi marchează cu un şut excelent plasat. Popa, fără şanse. 

Min. 63: Ocazie uriaşă a lui Daniel Popa! Mihai Popa scoate din postură de 1 la 1 şi Chindia mai are de recuperat două goluri. 

Min. 48: GOOOOOOOOOL, Chindia! Neguţ prinde un şut de zile mari şi speranţa renaşte la Târgovişte. 

Start în repriza secundă!

Min. 45+2: GOOOOOOOL, Voluntari! Ulrich Meleke trimite un şut în Moldovan, dar fratele său geamăn, proaspăt intratul Aymar Meleke, urmăreşte foarte bine şi trimite mingea în poarta goală. 

Min. 43: GOOOOOOOL, Voluntari! Celea şi Orozco se încurcă reciproc şi îl lasă pe Nemec singur cu portarul. Şutul slovacului este blocat de Moldovan, dar Damaşcan este pe fază şi trimite în poartă. Adam Nemec s-a accidentat la faza golului, fiind înlocuit de Aymar Meleke. 

Min. 18: Sigurjonsson ratează prima şansă mare de gol a meciului. Lovitura sa de cap trece pe lângă poartă. 

Min. 10: Ritm lent la Târgovişte în primele minute. Fără ocazii până acum. 

Start de meci

Este primul meci jucat pe noul stadion din Târgovişte. Deşi este pe prima scenă din sezonul 2019-2020, Chindia joacă pentru prima dată pe propriul teren, chiar în meciul decisiv pentru baraj. 

19-05-2023
15:50

Echipele de start la Chindia - FC Voluntari

Au apărut echipele de start la Chindia – FC Voluntari:

Chindia: D. Moldovan – Orozco, Corinus, Celea, Dumitrașcu – Dulca, Akhmatov – D. Popa, Perianu, Popadiuc – Cooper. Rezerve: Căbuz – C. Avram, M. Ioniță, Vorobjovas, A. Șerban, S. Buș, Al. Jipa, Neguț, Fl. Petre. Antrenor: Anton Petrea

FC Voluntari: M. Popa – U. Meleke, Matricardi, Armaș – C. Costin, Rață, Sigurjonsson, Aliji – Lopes, Nemec, Damașcan. Rezerve: J. Fernandez – Paz, K. Meleke, Dumiter, Al. Vlad, Tavares, Răduț, Merloi, Voican. Antrenor: Liviu Ciobotariu

Meciul Chindia Târgoviște – FC Voluntari are loc vineri, 19 mai, cu începere de la ora 20:00, în cadrul etapei a 9-a, ultima din play-out-ul SuperLigii. Chindia are nevoie de cele trei puncte pentru a evita retrogradarea directă. Oaspeții, neînvinși de 12 partide, vor și ei cele trei puncte pentru a termina pe primul loc în play-out și a juca barajul de Conference League cu FC U craiova pe teren propriu.

Unde se joacă meciul Chindia Târgoviște – FC Voluntari, în etapa 9 din play-out SuperLiga

Confruntarea Chindia Târgoviște – FC Voluntari se desfășoară vineri, 19 mai, de la ora 20:00, pe stadionul „Eugen Popescu” din capitala județului Dâmbovița. S-a înfăptuit minunea ca la ultimul meci din acest sezon și după patru ani în care Chindia a susținut partidele de acasă la Ploiești, și în câteva rânduri la Buzău sau Mogoșoaia, să joace, în sfârșit, pe propriul teren.

ADVERTISEMENT

Doar că evenimentul nu este deloc o sărbătoare, deși cu siguranță primul meci la Târgoviște va fi unul cu casa închisă. Echipa lui Toni Petrea trebuie să câștige în fața ilfovenilor, pentru nu risca retrogradarea directă, FC Argeș fiind la un punct în urmă și jucând tot acasă, cu Petrolul. Va fi greu pentru Chindia, care are și mari probleme de lot, pentru că FC Voluntari e neînvinsă de 12 etape.

Cine transmite la TV partida Chindia Târgoviște – FC Voluntari

Partida Chindia Târgoviște – FC Voluntari se joacă vineri, 19 mai, de la ora 20:00, pe stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște, în etapa a 9-a din play-out-ul SuperLigii. Ea va fi transmisă în direct pe micile ecrane pe canalele Digi Sport 2, Orange Sport 2, și Prima Sport 3. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

Inaugurarea arenei „Eugen Popescu”, după patru ani de pribegie pentru echipa dâmbovițeană, nu este însoțită și de vremea ideală pentru cei care vor lua drumul stadionului vineri, 19 mai, de la ora 20:00. Ca regim termic va fi bine, în jur de 24 de grade la prânz, minim 20 la ora meciului, dar distracția va fi stricată de ploaia care începe să cadă de acum pe perioada mai multor zile, cu excepția celei de duminică. Sebastian Colțescu, unul dintre cei mai buni arbitri români, va fi la centru la acest meci.

Ce absențe sunt în întâlnirea Chindia Târgoviște – FC Voluntari

Meciul este crucial pentru evitarea retrogradării directe de către dâmbovițeni, care, ironia soartei, tocmai acum când au stadiion nou și modern după patru ani de jucat în vecini, riscă să cadă în Liga 2. Și chiar riscă serios pentru că antrenorul Toni Petrea trebuie să facă echipa din jucătorii valizi, nu din cei pe care i-ar fi vrut el în teren. Iar cele mai mari probleme sunt în apărare. Sunt out nu mai puțin de opt jucători: Grubac, Chamed, Perianu, Boldor, C. Dinu, Neguț, Atanase, Căpușă!

ADVERTISEMENT

Liviu Ciobotariu speră să vadă pe FC U Craiova 1948 capotând la Arad și cu o victorie la Târgoviște ar termina pîn faâa oltenilor în play-out, urmând a juca acasă barajul pentru Conference League. Motiv pentru care antrenorul Voluntarilor a decis să trimită pe teren cea mai bună formulă de echipă, spre disperarea gazdelor.

Cote la pariuri la jocul Chindia Târgoviște – FC Voluntari

Meciul este destul de echilibrat din punctul de vedere al caselor de pariuri, dar totuși formația dâmbovițeană este cea care a primit câteva zecimi în plus, fiind și în calitate de gazdă. Cota la victorie a Chindiei este de 2,30, iar a Voluntarilor ajunge la 3,20. 1,35 este cota pentru opțiunea șansă dublă „1X” și 1,65 pentru varianta „X2”. Un gol marcat de gazde ajunge la cota de 1,40, iar o reușită a oaspeților la cota de 1,55.

ADVERTISEMENT

Patru victorii Chindia, trei remize și un singur succes pentru ilfoveni este bilanțul meciurilor de acasă ale Chindiei cu gruparea ilfoveană. În ultimele patru jocuri, am consemnat două remize și două succese dâmbovițene. FC Voluntari ar avea șanse să fie prima în play-out numai dacă învinge la Târgoviște, FC U Craiova pierde la Arad, iar Petrolul la Pitești.

ADVERTISEMENT