Sport

Chindia Târgoviște – Rapid 2-1, în etapa a 12-a din SuperLiga. Toni, o „Piatră” prea tare pentru Adi Mutu. Cum arată clasamentul

La primul meci în SuperLiga cu Toni Petrea pe banca tehnică, Chindia a reușit să învingă Rapidul cu scorul de 2-1 și începe să spere că va putea să se salveze de la retrogradare.
03.10.2022 | 23:01
Chindia Targoviste  Rapid 21 in etapa a 12a din SuperLiga Toni o Piatra prea tare pentru Adi Mutu Cum arata clasamentul
Chindia și Rapid s-au întâlnit la Ploiești, într-un meci contând pentru etapa a 12-a din SuperLiga. foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT
03-10-2022
20:11

FINAL: Chindia Târgoviște - Rapid 2-1. Cum arată clasamentul în SuperLiga

Chindia Târgovișyte, ocupanta ultimului loc în clasament, a detonat „bomba” etapei a 12-a din SuperLiga, învingând mult mai clar decât o arată scorul de 2-1 pe Rapid, una dintre echipele cu pretenții la cununa cu lauri în acest sezon.

Este prima victorie a târgoviștenilor în această ediție de campionat, la chiar primul meci din SuperLiga cu Toni Petrea pe banca tehnică. Un antrenor care, cel puțin luni seara, și-a respectat supranumele de „Piatră” cu care fusese gratulat de fostul său patron Gigi Becali.

Rapid, în schimb, a dezamăgit din nou și s-a distanțat la 3 puncte de prima poziție ocupată de Farul. Cu un program dificil în următoarele etape, se anunță clipe grele în Giulești pentru Adi Mutu și jucătorii săi, mai ales că patronul Dan Șucu a anunțat clar și răspicat că nu concepe să rateze titlul în anul centenarului.

superliga
Clasament SuperLiga
03-10-2022
19:54

LIVE Min. 88: Chindia Târgoviște - Rapid 2-1. Săpunaru trimite în bară

Rapidiștii au cea mai mare ocazie de egalare cu două minute înainte de final.

Săpunaru, flancat de un fundaș al gazdelor, se întoarce și șutează din 7-8 metri, Căbuz respinge, mingea lovește bara și îi revine în brațe portarului târgoviștean.

03-10-2022
19:48

LIVE Min. 69: Chindia Târgoviște - Rapid 2-1. O nouă ocazie a gazdelor

Gazdele trec din nou pe lângă gol, dar se opune același excelent Moldovan.

După o lovitură liberă trimisă spre poarta Rapidului, mingea este deviată de Orozco, însă portarul oaspeților reușește să respingă.

03-10-2022
19:26

LIVE Min. 58: Chindia Târgoviște - Rapid 2-1. Giuleștenii reduc imediat din handicap prin Sefer

Rapid se aruncă în atac imediat după primirea celui de-al doilea gol și obține o lovitură liberă de la 20 de metri, ușor lateral dreapta.

Execută Sefer, mingea lovește zidul format din jucătorii Chindiei, își schimbă traiectoria, îl păcălește pe Căbuz și intră în plasă.

03-10-2022
19:23

LIVE Min. 56: Chindia Târgoviște - Rapid 2-0. Gol marcat de Neguț

Chindia înscrie pentru a doua oară în acest meci prin Neguț, jucător care a mai avut două ocazii mari în prima repriză.

Daniel Popa a executat pe colțul scurt o lovitură liberă de la 22 de metri lateral dreapta, Moldovan respinge în față până la Neguț, care reia în plasă.

03-10-2022
18:55

LIVE Min. 38: Chindia Târgoviște - Rapid 1-0. Moldovan intervine la șutul lui Neguț

Chindia are din nou șansa de a-și mări avantajul de pe tabela de marcaj.

Neguț a trecut frumos de doi adversari și a șutat puternic din afara careului, însă portarul Horațiu Moldovan s-a remarcat din nou și a respins cu un plonjon spectaculos.

03-10-2022
18:40

LIVE Min. 32: Chindia Târgoviște - Rapid 1-0. Și Chindia are un gol anulat cu VAR

Combinație perfectă între Șerban și Popadiuc, primul trimite în careu, Albu nu reușește să respingă cum trebuie, mingea ajunge la Popadiuc, care îl învinge pe Horațiu Moldovan.

După 3 minute de analiză video a fazei, golul este anulat însă din cauza unui ofsaid în care se afla Șerban la începutul fazei.

03-10-2022
18:27

LIVE Min. 18: Chindia Târgoviște - Rapid 1-0. Golul lui Albu e anulat de VAR

Fază controversată în careul gazdelor, soldată cu un gol marcat de Rapid, dar anulat după vizionarea video a fazei.

După  un corner executat de Costache, mingea se plimbă prin careul Chindiei, Albu o împinge în plasă, însă după analiza VAR golul este anulat pentru un presupus ofsaid la un jucător giulșetean.

03-10-2022
18:20

LIVE Min. 14: Chindia Târgoviște - Rapid 1-0. Popa înscrie după o gafă a lui Iacob

Dominarea gazdelor este concretizată, firesc, și pe tabela de marcaj.

Paul Iacob comite o gafă imensă în încercarea de a proteja un balon să iasă în afara suprafeței de joc, Daniel Popa îi ia fața, preia mingea și înscrie cu un șut plasat din 7-8 metri, din situație de unu la unu cu portarul Moldovan.

03-10-2022
18:16

LIVE Min. 13: Chindia Târgoviște - Rapid 0-0. Ocazie mare a oaspeților

Replica Rapidului la ocazia imensă a lui Neguț vine aproape imediat.

Costache execută perfect un corner pe 6 metri, de unde Iacob reia cu capul pe lângă poartă.

03-10-2022
18:14

LIVE Min. 10: Chindia Târgoviște - Rapid 0-0. Ocazie mare ratată de Neguț

Deși se află pe ultimul loc în clasament, Chindia a început curajos meciul cu Rapid și a avut primele ocazii de a deschide scorul.

Cea mai mare i-a aparținut lui Neguț în minutul 10, care a șutat senzațional de la marginea careului, mingea se ducea în vinclu, însă Horațiu Moldovan a avut un reflex de excepție și a respins în corner.

03-10-2022
17:59

LIVE Min. 1: Chindia Târgoviște - Rapid 0-0. A început partida

A început partida de la Ploiești, dintre Chindia și Rapid.

Vezi aici cele mai importante faze.

03-10-2022
16:26

Echipele de start la Chindia Târgoviște - Rapid

Au apărut echipele de start la Chindia Târgoviște – Rapid, meci care va începe la ora 21:00.

  • Chindia: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, Dumitrașcu – Akhmatov, Vorobjovas – A. Șerban, Popadiuc, Neguț – D. Popa. Rezerve: D. Moldovan – Fernandez, Ad. Ioniță, Chamed, Passaglia, C. Dinu, Atanase, Grubac. Antrenor: Toni Petrea
  • Rapid: H. Moldovan – Onea, Săpunaru, P. Iacob, Jr. Morais – Crepulja, Albu, Al. Ioniță II – Sefer, Dugandzic, Costache. Rezerve: Drăghia – Dussaut, Ignat, Fl. Ștefan, A. Ciobanu, Emmers, Pănoiu, Luckassen, Papeau. Antrenor: Adrian Mutu

Meciul Chindia Târgoviște – Rapid are loc luni, 3 octombrie, cu începere de la ora 21:00, în cadrul etapei a 12-a din SuperLiga. E o confruntare între echipa de pe ultimul loc și cea de pe poziția secundă. Cu o victorie, giuleștenii ar egala la puncte în fruntea clasamentului pe Farul. Dâmbovițenii țintesc și ei un rezultat mare, primul succes din acest sezon, sub bagheta noului antrenor, Toni Petrea.

Unde se joacă meciul Chindia Târgoviște – Rapid, în etapa a 12-a din SuperLiga

Confruntarea Chindia Târgoviște – Rapid se desfășoară luni, 3 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Această arenă a fost gazda, cu mici întreruperi, a echipei dâmbovițene de la revenirea în prima divizie, pentru că stadionul „Eugen Popescu” din Târgoviște ar putea fi dat în folosință în cel mai bun caz peste o lună, dar cel mai probabil la începutul anului viitor, când se va relua SuperLiga după vacanța de iarnă.

ADVERTISEMENT

Va fi destul public în tribune pe stadionul „Ilie Oană”, pentru că sunt așteptați cel puțin 2.000 de suporteri ai Rapidului. Numărul ar putea fi și mai mare, în timp ce fanii Chindiei au scăzut mult numeric după ce echipa a avut evoluții departe de așteptări în acest sezon, fiind singura care nu a cunoscut gustul victoriei până acum.

Cine transmite la TV partida Chindia Târgoviște – Rapid

Partida Chindia Târgoviște – Rapid se joacă luni, 3 octombrie, de la ora 21:00, pe stadionul Ilie Oană din Ploiești, în etapa a 12-a din SuperLiga și va putea fi urmărită la televizor pe cele trei posturi abilitate să difuzeze fotbalul românesc din primele două ligi, Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploiești a fost luni, 3 octombrie, o zi cu cerul mai mult acoperit, iar spre seară poasibilitățile de ploaie sunt destul de mari, după ce un alt calup de precipitații era preconizat în jurul orei 17:00. Temperatura zilei a fost numai de 20 de grade la ora amiezii, în jur de 13-14 grade la ora jocului, care va fi condus de arbitrul Lucian Rusandu din Sfântu Gheorghe.

Ce jucători lipsesc din întâlnirea Chindia Târgoviște – Rapid

Chindia se află la primul meci de campionat cu noul antrenor, Toni Petrea, pe bancă. Debutul fostului tehnician de la FCSB a fost unul de bun augur pentru dâmbovițeni, care au reușit să se califice în grupele Cupei României, bifând primul succes din acest sezon din toate competițiile interne. Petrea nu are probleme de lot înaintea acestui meci, unul extrem de dificil pentru echipa sa.

ADVERTISEMENT

Rapid face un sezon de vis, luptând cu Farul pentru primul loc. Dobrogenii au acum trei puncte peste echipa lui Adrian Mutu, care cu o victorie îi poate egala. Absenți sunt vârful slovac Vojtus, accidentat încă din prima etapă, fundașul central Dragoș Grigore, înlocuit de fostul jucător al Chindiei, Paul Iacob, și estonianul Mattias Kait. Revin, în schimb, după suspendări, Alexandru Ioniță II și Cristi Săpunaru.

Cote la pariuri la jocul Chindia Târgoviște – Rapid

Nu există un mare decalaj la cote între cele două echipe, deși gazdele acestei partide sunt pe ultimul loc și oaspeții pe treapta a doua. Rapid e favorită, cu o cotă excelentă – 2,30, în timp ce pentru echipa lui Toni Petrea cotele pentru trei puncte ajung la 3,40, deci nu foarte departe. Șansă dublă „X2” are cotă 1,35, iar un gol marcat de Chindia cotă 1,70.

ADVERTISEMENT

Sunt doar trei meciuri între cele douâ echipe în ultimii 20 de ani, cele disputate în sezonul regulat și în play-out sezonul trecut. Disputele au fost foarte echilibrate, Rapid reușind o victorie cu 1-0 pe teren propriu și făcând două egaluri, 2-2 cu giuleștenii revenind fantastic în nouă oameni de la 2-0 și 0-0 în play-out, ambele la Ploiești.

ADVERTISEMENT