Fotbal intern

Chindia Târgoviște, retrogradată matematic în august, pe loc de play-off în octombrie: “O altă mobilizare”. Exclusiv

17.10.2020 | 18:20
Chindia Targoviste retrogradata matematic in august pe loc de playoff in octombrie O alta mobilizare Exclusiv
ADVERTISEMENT

Chindia Târgoviște este una dintre surprizele plăcute din acest campionat. Echipa lui Emil Săndoi a reușit să urce pe un loc de play-off după o nouă victorie, 1-0 împotriva lui Gaz Metan Mediaș.

Începutul de sezon al târgoviștenilor este cu atât mai lăudabil, cu cât, în luna august, echipa era retrogradată matematic din Casa Pariurilor Liga 1 și se pregătea de un nou sezon în Liga 2, la doar un an după promovare.

ADVERTISEMENT

Pe 3 august, Chindia pierdea cu 0-1 la Iași și a devenit prima echipă din Casa Pariurilor Liga 1 care cade în eșalonul secund. Echipa lui Emil Săndoi a avut o nouă șansă, odată cu decizia Federației de a îngheța sezonul și de a mări numărul de formații de la 14 la 16.

Chindia Târgoviște, retrogradată matematic în august, pe loc de play-off în octombrie

Din retrogradată direct, Chindia a fost trimisă la barajul cu CS Mioveni, pe care l-a tranșat clar cu 3-1 la general (2-0 și 1-1). Noul sezon a început cu o nouă înfrângere la Iași, scor 0-1, însă Chindia a început să adune puncte.

ADVERTISEMENT

A venit victoria cu Dinamo și în ciuda unei înfrângeri cu Hermannstadt (0-1), echipa lui Săndoi a reușit apoi un egal cu CFR Cluj (0-0) şi victorii cu alte două echipe de play-off: FC Botoșani (2-0) și Gaz Metan Mediaș (1-0). Astfel, Chindia a urcat pentru scurt timp până pe locul 4 în Casa Pariurilor Liga 1.

COVID-19 a afectat şi Chindia: “Am avut probleme în această săptămână cu cei patru infectați, chiar șase”

O situație pe care oficialii echipei nici nu o visau în urmă cu trei luni, când echipa se pregătea de revenirea în Liga 2. FANATIK a vorbit despre sezonul bun al Chindiei cu Marcel Ghergu, președintele clubului, care a explicat ce s-a schimbat la club:

ADVERTISEMENT

“Am făcut transferuri reușite și tot ce s-a întâmplat în finalul sezonului trecut ne-a întărit. O altă mobilizare, o altă gândire. S-a văzut și în finalul sezonului trecut mâna lui Emil Săndoi, altă organizare de joc, altă apărare. 

A fost un moment bun acum și îmi părea rău să nu profităm. Chiar dacă am avut probleme în această săptămână cu cei patru infectați, chiar șase. Patru sunt de la echipa mare, cu încă unul accidentat, cu încă unul bolnav. Ce să facem? Bine că am trecut cu bine”

ADVERTISEMENT

Când e gata stadionul? “Ar fi ideal să încheiem sezonul pe teren propriu”

Oficialul Chindiei a precizat faptul că jucătorii infectați se simt bine, deși unii dintre ei au avut simptome COVID-19: “Cei infectați sunt bine. Au avut mici simptome, dar sunt bine. Sperăm să nu fie vreo formă agresivă și să treacă cu bine”, a spus Ghergu.

Chindia Târgoviște speră să revină până la finalul acestui sezon pe propriul stadion, acolo unde lucrările sunt în toi, iar obiectivul echipei este acela de a evita retrogradarea” Lucrările avansează la stadion, se lucrează intens.

Suprafața de joc este finalizată. Se lucrează la tribune, la stâlpii de nocturnă. Nu aș putea să vă dau un termen. Ar fi ideal să încheiem sezonul pe teren propriu. Sper să ne clasăm pe un loc mai bun în acest sezon și să evităm emoțiile de anul trecut care au fost destul de mari”, a conchis președintele Chindiei.

  • 14 este locul pe care a încheiat sezonul precedent Chindia Târgoviște 
  • 3 victorii a obținut echipa lui Săndoi până acum
ADVERTISEMENT