Fotbal intern

Chindia Târgoviște și-a asigurat locul la barajul pentru Conference League! Cum arată situația la zi

06.05.2021 | 17:46
Chindia Targoviste sia asigurat locul la barajul pentru Conference League Cum arata situatia la zi
Echipa Chindia Târgoviște și-a asigurat locul la barajul pentru Conference League, după ce FC Argeș a învins FC Voluntari, în ultimul meci al etapei a șasea a play-out-ului din Liga 1. Sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Echipa Chindia Târgoviște și-a asigurat locul la barajul pentru Conference League, după ce FC Argeș a învins FC Voluntari, în ultimul meci al etapei a șasea a play-out-ului din Liga 1.

Cu trei etape înainte de final, trupa lui Emil Săndoi nu mai poate pierde unul dintre cele două locuri care asigură prezența la baraj, având un avans de 10 puncte față de Dinamo, a treia formație din clasament care are licență europeană.

ADVERTISEMENT

Pentru al doilea loc de baraj favoriți sunt piteștenii, aceștia având un avans de șapte puncte față de ”câini”, după victoria cu FC Voluntari, scor 2-1.

Chindia Târgoviște, sigură de prezența în barajul pentru Conference League

În actualul sezon, FRF a schimbat regulamentul și pentru a oferi mai mult interes în play-out a decis ca primele două clasate să joace un baraj pe terenul celei mai bine clasate, iar învingătoarea să joace finala europeană cu formația aflată în play-off pe ultima poziție cu eligibilitate de cupă europeană.

ADVERTISEMENT

În etapa a șasea a play-out-ului, Chindia Târgoviște a remizat cu Gaz Metan Mediaș și, beneficiind de victoria Argeșului cu Voluntari, este prima echipă care își asigură locul la barajul pentru Conference League.

La performanța dâmbovițenilor au contribuit și formațiile UTA Arad și Gaz Metan Mediaș, aflate în partea de sus a clasamentului play-ou-ului din Liga 1, dar nu și-au depus dosar pentru a obține licența europeană.

ADVERTISEMENT

Chindia trage să fie gază în baraj

În aceste condiții, Chindia este calificată pentru primul baraj, iar acolo cel mai probabil va întâlni FC Argeș. Cu trei etape înainte de finalul sezonului, târgoviștenii au trei puncte peste echipa lui Andrei Prepeliță, iar cea care se va clasa mai bine va fi gazda acelui baraj, ce va avea loc într-o singură manșă.

În marea finală pentru Conference League, formația care va veni din play-out va fi nevoită să joace pe terenul echipei din play-off. Participarea în cea de-a treia competiție europeană va fi decisă tot într-o singură manșă.

ADVERTISEMENT

Deși are un sezon fantastic la Chindia Târgoviște și este foarte aproape de a-i duce pe dâmbovițeni în cupele europene, Emil Săndoi a lăsat să se înțeleagă la finalul etapei precedente că la încheierea sezonului ar putea părăsi formația.

ADVERTISEMENT