Ligi Inferioare

Chindia Târgovişte ţinteşte promovarea în Liga 1: “Fără litigii, fără discuţii cu jucători”

Urmaşii lui Vlad Ţepeş s-au săturat să aştepte. La anul, vor să joace din nou în Liga I. Apărarea va fi principala armă în fosta capitală, Târgovişte. Ca să fie de netrecut,...
05.07.2017 | 14:27
Chindia Targoviste tinteste promovarea in Liga 1 Fara litigii fara discutii cu jucatori
ADVERTISEMENT

Urmaşii lui Vlad Ţepeş s-au săturat să aştepte. La anul, vor să joace din nou în Liga I. Apărarea va fi principala armă în fosta capitală, Târgovişte. Ca să fie de netrecut, fotbaliştii au vizitat Curtea Domnească la reunirea lotului şi s-au inspirat de la Turnul Chindiei, care “apără” oraşul de peste 500 de ani.

“V-ar ajuta o apărare solidă ca Turnul Chindiei? Sper să ne ajute. Ar fi super să câştigăm majoritatea meciurilor. Nu zic toate, nu cred că se poate aşa ceva, spune căpitanul Chindiei, Georgian Honciu. “Venim după două sezoane bune, poate ar fi momentul să sperăm mai mult”, este de acord şi antrenorul Nicolae Croitoru.

ADVERTISEMENT

La Târgovişte, cele patru promovări de până acum au venit câte una pe deceniu: în ’61, ’77, ’81 şi ’96. Şirul s-a întrerupt de mai bine de 20 de ani, dar Chindia se laudă cu un nou proiect. A început în 2014, de când, cu ajutorul Primăriei, s-au achitat toate datoriile. “Fără litigii, fără discuţii cu jucători, alte echipe, furnizori… (…) Ne dorim ca în viitorul foarte apropiat tot ce înseamnă valoare fotbalistică în judeţul Dâmboviţa să o concentrăm la Chindia Târgovişte”, spune preşedintele Marcel Ghergu.

Tocmai cu o echipa de puşti, botezată “Micul Ajax”, Chindia a reuşit ultima promovare, cu generaţia lui Reghecampf şi Gâlmencea. “Îi întrebăm pe antrenori despre acea perioada, suntem curioşi. Ne povestesc cu zâmbetul pe buze. Au amintiri super, vrem să repetăm şi noi istoria”, spune căpitanul Honciu.

ADVERTISEMENT

La fel ca la Craiova şi Târgu Jiu, şi la Târgovişte se aşteaptă construirea unui nou stadion. Până atunci, va fi gata anul viitor un teren sintetic de mari dimensiuni. Costă 450 de mii de euro, iar Federaţia contribuie cu o parte din bani. “Sunt mai mulţi spectatori la un baraj de liga a treia decât la un meci de Liga I. Este clar că trebuie să se acorde mai multă atenţie echipelor de tradiţie, echipelor cu nume”, este convins antrenorul Croitoru.

La tradiţia Chindiei, au contribuit şi nume mari din fotbalul românesc. Nicolae Dobrin, Dumitru Dumitriu, Mihai Stoichiţă şi Cătălin Hâldan au fost printre fotbaliştii care au jucat pentru Târgovişte. Iar Emeric Ienei, chiar înainte să plece la Steaua, şi Cornel Dinu s-au numărat pintre cei care au stat pe banca tehnică.

ADVERTISEMENT