Sport

Chindia Târgoviște – U Cluj 2-2, în etapa 26 din SuperLiga. Egal dramatic smuls de gazde în minutul 90+5. Cum arată clasamentul

Chindia a evitat dramatic prima înfrângere din 2023, reușind să o egaleze pe U Cluj la ultima fază a meciului din etapa 26 a SuperLigii.
17.02.2023 | 18:45
Chindia Targoviste  U Cluj 22 in etapa 26 din SuperLiga Egal dramatic smuls de gazde in minutul 905 Cum arata clasamentul
Catalin Vasile Cabuz in meciul de fotbal dintre Chindia Targoviste si Universitatea Cluj, contand pentru Superliga Superbet, desfasurat pe Stadionul Ilie Oana din Ploiesti, vineri 17 februarie 2023. © FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT
17-02-2023
17:12

Cum arată clasamentul din SuperLiga după Chindia - U Cluj 2-2

Chindia a scăpat ca prin urechile acului de o înfrângere, prima din 2023, în meciul cu U Cluj de pe teren propriu. Echipa lui Toni Petrea a fost condusă cu 0-2 încă din startul reprizei secunde, dar a revenit senzațional și a reușit o egalare uluitoare la ultima fază a meciului, când trecuseră deja 5 minute din prelungiri.

Dacă în tabăra gazdelor bucuria a fost mare pentru punctul obținut, la fel de mare trebuie să fie și frustrarea în cea a oaspeților. Pentru că o victorie obținută la Ploiești ar fi ajutat-o pe U Cluj să evadeze de pe locurile de baraj. Așa, „șepcile roșii” rămân în continuare pe poziția 14 în SuperLiga și tremură în continuare în lupta pentru salvarea de la retrogradare.

SuperLiga
Clasament SuperLiga
17-02-2023
15:00

Chindia Târgoviște – U Cluj 2-2 (Neguț 63 pen., Boldor 90+5 / Thiam 43, J. Gomes 50)

Vezi aici cele mai importante faze.

Min. 90+6: Fluier final.

Min. 90+5: GOOOL Chindia! Boldor apare surprinzător în careu la o minge centrată de pe partea stângă și reia spectaculos cu latul din vole în plasă.

Min. 80: Corner pentru gazde, Daniel Popa reia puternic cu capul din 7-8 metri, însă mingea lovește transversala și este degajată apoi de apărarea clujeană.

Min. 63: GOOOL Chindia! Neguț transformă fără emoții lovitura de pedeapsă.

Min. 61: Fl. Ilie îi pune o talpă lui Cooper în careu, Istvan Kovacs lasă să jocul să continue, însă revine asupra deciziei după ce revede faza pe monitor și dictează penalty pentry gazde.

Min. 50: GOOOL U Cluj! Thiam pătrunde pe dreapta, centrează pe 16 metri, Bic șutează aiurea, însă mingea ajunge la J. Gomes, care reia spectaculos pe spate din 6 metri în plasă.

Min. 43: GOOOL U Cluj! Thiam se descurcă excelent între 4 fundași ai gazdelor, pătrunde spre careu și înscrie spectaculos, cu un șut plasat de la 16 metri.

Min. 28: Ioniță centrează perfect în mijlocul careului, Cooper reia cu capul, migea se duce milimetric pe lângă vinclu.

Min. 21: J. Gomes îl întoarce pe Boldor în careu și înscrie cu un șut plasat, dar golul este anulat pentru o poziție de offside în care se afla.

Min. 15: Chamed șutează din 7-8 metri în blocajul unui adversar, mingea îi revine și reia din nou la colțul lung, puțin pe lângă bară.

Min. 14: Ispas șutează periculos din lovitură liberă de la 18 metri, Căbuz respinge greu în corner.

Min. 1: A început partida.

17-02-2023
14:18

Echipele de start la Chindia Târgoviște - ”U” Cluj

Chindia Târgoviște: Căbuz – Căpușă, Celea, Boldor, Ad. Ioniță – Neguț, Chamed, Dulca, Akhmnatov – Cooper, D. Popa. Rezerve: Moldovan, Vorobjovas, Orozco, Atanasie, Mihaiu, Perianu, S. Buș, Corinus. Antrenor: Anton Petrea.

U Cluj: Gorcea – Martic, Fl Ilie, Ispas, Chipciu – Bic, G. Simion, Remacle – Nistor – J. Gomes, Thiam. Rezerve: Iliev – Miron, Pitian, Pires, I. Filip, Oancea, I Goranov, I. Stoica, Horșia. Antrenor: Ioan Ovidiu Sabău.

Meciul Chindia Târgoviște – U Cluj are loc vineri, 17 februarie, cu începere de la ora 17:00, în cadrul etapei a 26-a din SuperLiga. Dâmbovițenii, fără eșec în 2023, ocupă locul 10, cu 29 de puncte, în timp ce studenții de pe Someș sunt pe poziție de baraj, locul 14, cu doar 24 de puncte, la un punct peste UTA, aflată pe loc retrogradabil. Este partida uvertură a acestei runde.

Unde se joacă meciul Chindia Târgoviște – U Cluj, în etapa 26 din SuperLiga

Întâlnirea Chindia Târgoviște – U Cluj se dispută vineri, 17 februarie, de la ora 17:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, locul unde exceptând o scurtă perioadă când gazdă a fost Buzău, a devenit casa târgoviștenilor de la promovare încoace, adică de trei ediții. Asta pentru că nici acum stadionul „Eugen Popescu” din orașul Turnului Chindiei nu este eligibil.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, sunt speranțe ca în tribune să fie prezenți undeva între două și trei mii de spectatori veniți de la Târgoviște pentru a încuraja o echipă care practică un fotbal frumos, ofensiv și care nu a pierdut încă în noul an, reușind două victorii și două remize. De la Cluj, în cel mai fericit caz, vor fi câțiva zeci de suporteri, nu mai mult, fanii fiind destul de supărați pe evoluțiile lipsite de consistență și de determinare ale favoriților.

Cine transmite la TV partida Chindia Târgoviște – U Cluj

Partida Chindia Târgoviște – U Cluj se joacă vineri, 17 februarie, de la ora 17:00, pe stadionul „Ilie Oană” din Ploiești, în etapa 26 din SuperLiga. Cei care doresc să urmărească acest meci în direct o pot face pe programele Digi Sport 1, Orange Sport 1 și Prima Sport 1. O mai puteți viziona intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

La Ploiești, vineri, 17 februarie, mugurii de primăvară se vor face destul de pregnant simțiți, inclusiv ca și condiții meteo, ideale pentru fotbal. Va fi toată ziua un cer senin, nu va exista nici un pericol de ploaie, iar maxima zilei la ora 15:00 va fi în jur de 11 grade. La ora jocului, poate va mai cel mult cu un grad. Partida beneficiază de prezența celui mai bun arbitru român, Istvan Kovac.

Ce jucători lipsesc din confruntarea Chindia Târgoviște – U Cluj

Toni Petrea și Ioan Ovidiu Sabău sunt doi antrenori care nu au probleme de lot majore pentru acest meci. Dâmbovițenii, neînvinși în 2023, îl vor readuce din primul minut în centrul defensivei pe puternicul Orozco, în timp ce alt jucător foarte puternic, dar și destul de tehnic, Cooper, a devenit deja om de bază în atac.

ADVERTISEMENT

U Cluj este echipa care tot înregimentează jucători pe bandă rulantă, în speranța că va reuși să iasă din zona periculoasă. În ultima zi de mercato au sosit trei întăriri, un jucător bulgar și doi oameni de la Universitatea Craiova, fundașul Ivan Martic și, mai ales, spre marea surpriză a lui Sabău, mijlocașul Dan Nistor, dar sunt șanse mici ca aceștia să fie titulari.

Cote la pariuri la jocul Chindia Târgoviște – U Cluj

Este un meci extrem de echilibrat în calculele caselor de pariuri. Chindia, mai bine clasată, evident că are un plus, adică a primit cota de 2,50 la victorie față de 3,00 cât au ardelenii pentru un succes necesar ca aerul, mai ales câ vorbim despre o locație neutră a meciului. La șansă dublă „1X” cota este de 1,40, iar la șansă dublă „X2” este de 1,50. Gol marcat Chindia are cotă 1,45, iar gol înscris de clujeni 1,55.

ADVERTISEMENT

La nivel de primă divizie, cele două echipe nu s-au mai întâlnit de foarte mulți ani cu Chindia pe post de gazdă. Singurele meciuri, două la număr, sunt din Liga 2, în 2015 și în 2018 și victoriile au fost împărțite: 0-1 în 2015 și 2-1 în 2018. În primul meci din acest sezon, la Cluj, alb-negrii au câștigat cu 1-0, gol al lui Fulop în repriza secundă.

ADVERTISEMENT