Fotbal intern

Chindia – Universitatea Craiova 1-0. Ouzounidis, prima înfrângere pe banca oltenilor. Săndoi, 6 puncte din 6 contra „Științei”

27.02.2021 | 21:54
Chindia  Universitatea Craiova 10 Ouzounidis prima infrangere pe banca oltenilor Sandoi 6 puncte din 6 contra Stiintei
ADVERTISEMENT

Emil Săndoi și Chindia au câștigat pentru a doua oară în acest campionat contra Universității Craiova și i-au provocat lui Marinos Ouzounidis prima înfrângere de când a preluat banca tehnică a echipei oltenene.

A fost primul episod al dublei confruntări dintre cei doi antrenori, iar grecul are ocazia să-și ia revanșa marți, în sferturile Cupei României, când Chindia și Universitatea se vor întâlni din nou, tot pe stadionul din Buzău.

ADVERTISEMENT

Chindia – Universitatea Craiova 1-0 (Iacob 79) – VEZI VIDEO

Chindia: Aioani – Căpușă, Pițian, Celea, C. Dinu – M. Dulca, Rață (88 Kocic), Iacob, Dumitrașcu – D. Popa (55 Neguț), D. Florea (73 Berisha). Rezerve: D. Moldovan, Martac, Yameogo, Berisha, Atanase, Fl. Mitrea, Fomba, Kocic, Neguț. Antrenor: Emil Săndoi

Universitatea Craiova: Pigliacelli – Vlădoiu (82 Vătăjelu), Papp, M. Constantin, Bancu – Mateiu (73 Tudorie), D. Nistor – Căpățână (61 Camara), Cicâldău, Baiaram (73 Screciu) – Ivan (82 Fedele). Rezerve: L. Popescu, Vătăjelu, Screciu, Fedele, Bărbuț, Camara, Bic, Tudorie, Mitran. Antrenor: Marinos Ouzounidis

ADVERTISEMENT

Min. 15: Început anost de partidă, fără nicio ocazie de a marca la cele două porți.

Min. 38: Prima ocazie a meciului le aparține oaspeților, dar lovitura de cap a lui Papp din 6 metri este reținută de Aioani.

Min. 58: Andrei Ivan este faultat clar în careul Chindiei de Dulca, însă arbitrul Istvan Kovacs a lăsat jocul să continue, în loc să dicteze penalty.

ADVERTISEMENT

Min. 70: Dulca aruncă o minge în careul Craiovei, Papp sare la cap cu Neguț, îl bruschează ușor și Istvan Kovacs acordă penalty. Execută Iacob, însă balonul lovește bara.

Min. 76: Șutul lui Nistor de la 20 de metri este respins greu de Aioani.

Min. 79: GOOOL CHINDIA! Contraatac rapid al gazdelor, mingea ajunge la Iacob, care se distrează cu fundașii olteni, rămâne singur cu Pigliacelli și înscrie de la 10 metri. Chindia – Universitatea Craiova 1-0.

ADVERTISEMENT

Chindia Târgoviște – Universitatea Craiova Live stream Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus

Partida Chindia Târgoviște – Craiova se joacă sâmbătă, 27 februarie, de la ora 20:00, pe stadionul din Crângul Buzăului, a patra locație folosită ca teren propriu de dâmbovițeni în acest sezon după Ploiești, Giurgiu și Mogoșoaia și este transmisă în direct pe canalele Digi Sport, Telekom Sport și Look Plus. O mai puteți urmări și pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

Universitatea Craiova, de la venirea pe bancă a grecului Marinos Ouzounidis, este o echipă schimbată în bine, în special în sensul agresivității pozitive a jucătorilor. Echipa este neînvinsă și se menține pe locul 3, rămânând una dintre cele trei echipe care se bat la titlu în acest sezon.

Chindia, șanse minime de a mai prinde play-off-ul

Dâmbovițenii ocupă locul 9, după ce în ultimele cinci etape au pierdut tot ceea ce reușiseră să acumuleze până atunci pentru a sta pe loc de play-off. În ultimele cinci partide, elevii lui Emil Săndoi, deși nu au jucat catastrofal, au obținut un singur punct, 1-1 cu UTA, pierzând de patru ori la limită.

Șansele Chindiei de a mai spera la play-off s-au micșorat simțitor în urma perioadei nefavorabile, dar ele mai există matematic și Emil Săndoi spune că echipa nu va renunța și se va bate meci de meci. Programul este însă unul foarte greu și ar trebui un adevărat tur de forță pentru a putea recupera cele șase puncte distanță față de locul 6.

Și acum se regretă finalul partidei cu UTA, când Chindia a luat gol în minutul 90+3. Fără acele două puncte pierdute, acum distanța ar fi fost de patru puncte și șansele ar fi fost mai mari. În plus, Săndoi spune că în meciul pierdut cu CFR Cluj arbitrajul a fost cu două talere, penalty ușor acordat ardelenilor, unul mai clar nedat echipei sale.

Marți, 2 martie, Chindia și Universitatea Craiova se revăd tot la Buzău, în sferturile Cupei României

Oltenii vor să câștige ambele confruntări. În campionat, pentru a păstra locul în cursa la titlu, în Cupă pentru că visează la un nou trofeu după cel câștigat cu italianul Devis Mangia în 2018. Sunt conștienți că echipa fostului jucător al Craiovei, Emil Săndoi, vor fi foarte grele, dar sunt optimiști, tonusul bun fiind dat de noul antrenor.

Pentru casele de pariuri, victoria Universității Craiova are o cotă excelentă, 1,90, semn că se apreciază și calitatea adversarului. Chindia a primit cota 4,30 la victorie, iar șansă dublă 1X ajunge la 1,90, adică exact cât face succesul alb-albaștrilor. Și un gol înscris de Chindia valorează 1,70. În tur, în Bănie, oaspeții au dat lovitura, Chindia câștigând cu 1-o.

ADVERTISEMENT