Fotbal intern

Chindia va juca la Târgoviște în Liga 1 Betano! Când va putea reveni echipa “acasă” EXCLUSIV

29.05.2019 | 12:54
Chindia va juca la Targoviste in Liga 1 Betano Cand va putea reveni echipa acasa EXCLUSIV

Chindia Târgoviște a promovat și va juca în Liga 1 Betano după o pauză de 21 de ani. Echipa lui Viorel Moldovan a câștigat cu 4-1 meciul cu Luceafărul Oradea și și-a securizat locul în prima ligă, cu o etapă înainte de finalul sezonului. În prima parte a campionatului viitor, Chindia Târgoviște va juca la Mioveni meciurile de pe teren propriu, dar situația s-ar putea schimba în retur. 

Chindia va juca la Târgoviște în Liga 1 Betano: “Fanii merită o echipă de Liga 1”

FANATIK a aflat că autoritățile locale fac eforturi să modernizeze stadionul în acest an și speră ca echipa să poată evolua la Târgoviște din returul sezonului regulat, care va începe în luna noiembrie. În acest moment, stadionul Chindia nu îndeplinește criteriile de omologare pentru Liga 1.

Autoritățile locale au aprobat un împrumut de 1,5 milioane de euro pentru cosmetizarea stadionului “Eugen Popescu” în luna aprilie, însă lucrările vor începe în această perioadă, după ce echipa și-a asigurat promovarea matematică. Lucrările vor avea loc la refacerea tribunei 1, refacerea gazonului, dar și instalarea sistemului de turnicheți.

În anul 2017 se voia un stadion nou la Târgoviște. CNI (Compania Națională de Investiții) era gata să investească 22 de milioane de euro într-o arenă cu 12.000 de locuri, însă planurile pentru un nou stadion sunt puse pe așteptare.

Unul dintre cei mai buni jucători ai echipei, Daniel Florea, a declarat pentru FANATIK că publicul târgoviștean merită fotbal de Liga 1 în oraș: “Mă bucur mult pentru fanii din oraș pentru că la Târgoviște este un public cunoscător de fotbal, care merită o echipă în Liga 1. Sper să revenim cât se poate de repede acasă pentru că este important să jucăm pe propriul stadion unde să ne ajute și publicul”. 

Viorel Moldovan, antrenor Chindia
Chindia va juca la Târgoviște în Liga 1 Betano! Când va putea reveni echipa acasă EXCLUSIV! FOTO: Viorel Moldovan

U Cluj, săgeți către Chindia: “Promovează echipe care o să joace prin vecini”

În urmă cu o săptămână, managerul general al lui U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a lansat un atac la adresa contracandidatelor la promovare, Academica Clinceni și Chindia Târgoviște, care nu au infrastructura necesară pentru a evolua în Liga 1 Betano: “Nu vedeţi că la noi promovează echipe care îşi caută stadioane pe care să joace în Liga 1 Betano? O să joace prin vecini. Mie nu mi se pare normal ca echipele care joacă în prima ligă să aibă astfel de probleme cu infrastructură.

Când faci o echipă, o faci pentru comunitate, nu? Mie aşa mi se pare normal. Că o faci pentru oamenii din comunitatea respectivă, nu ca să joci prin altă parte, în exil. Dar suntem în România şi astea sunt la ordinea zilei. Ne mai mirăm că nu vin fanii la meciuri. U Cluj, Petrolul au infrastructura bine pusă la punct şi cu siguranţă ar fi un plus să joace în Liga 1″, a declarat Sabău pentru FANATIK.

Bucurie a fotbaliștilor de la Chindia după un gol marcat cu U Cluj
Chindia va juca la Târgoviște în Liga 1 Betano! Când va putea reveni echipa acasă EXCLUSIV

Cu o etapă înainte de final în Liga 2, Chindia Târgoviște este lider în clasament cu 85 de puncte, unul mai mult decât Academica Clinceni. Pentru locul trei este U Cluj, echipă care trebuie să învingă Pandurii pentru a juca la baraj.

  • 1,5 milioane de euro va costa modernizarea stadionului din Târgoviște
  • 85 de puncte are Chindia Târgoviște în clasament
  • 21 de ani au trecut de când echipa a jucat în Liga 1 Betano