Fotbal intern

Chindriş pleacă de la Botoşani. Unde va ajunge fotbalistul dorit de Gigi Becali şi Valencia

30.05.2020 | 22:53
Chindris pleaca de la Botosani Unde va ajunge fotbalistul dorit de Gigi Becali si Valencia
Andrei Chindriş are ofertă scrisă din Grecia. FOTO: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Andrei Chindriş a trezit interesul mai multor grupări pentru un transfer. Prestaţiile solide şi vârsta, doar 21 de ani, l-au transformat într-o ţintă. Printre cei care l-au dorit a fost Gigi Becali, dar s-a vorbit şi despre o legătură cu Valencia.

Iftime: „Chindriş are ofertă scrisă. Foarte, foarte bună, din altă ţară“

După oferte de 700.000 de euro în martie şi 400.000 de euro la început de aprilie, Becali a lăsat să se înţeleagă faptul că nu este foarte interesat de transferut fundaşului de la Botoşani. Discuţiile cu omologul Iftime s-au purtat mai mult la tv.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă interesul FCSB-ului a scăzut, Chindriş are şanse mari să părăsească trupa din nordul Moldovei. În acest moment, pe adresa clubului a venit o ofertă concretă.

„Vă pot spune, poate în premieră sau nici n-ar trebui să spun, acum are o ofertă scrisă – o să vedem dacă lucrurile merg mai departe – foarte,  foarte bună din altă ţară. Până pe 15 iunie e un timp de răspuns al lor, e o negociere cu fotbalistul şi pare o ofertă serioasă. Din Grecia“, a declarat Valeriu Iftime la Telekomsport.

ADVERTISEMENT

Deşi patronul de la Botoşani nu a divulgat numele echipei care îl doreşte pe jucătorul său, GSP spune că ar fi vorba despre PAOK Salonic, formaţia care a câştigat titlul în Grecia, în sezonul trecut, cu Răzvan Lucescu pe bancă.

Iftime a ţinut să lămurească şi zvonurile legate de Valencia: „Nu sunt speculaţii, dar nici nu a fost o chestiune care să spunem că este notabilă. Un impresar ne-a cerut de la club o adresă prin care să fim de acord să meargă să negocieze în numele clubului pentru un club din Spania. Plecarea lui Chindriş are o condiţie: împrumut un an pentru 200.000 de euro şi după aceea opţiune de cumpărare“.

ADVERTISEMENT

Cu toate informaţiile mai mult sau mai puţin reale aruncate în spaţiul public în ceea ce priveşte viitorul tânărului fundaş, acesta a dat dovadă de maturitate, spre încântarea lui Iftime, care n-a ezitat să-l laude: „Mă bucur că Andrei are mintea la el, judecă foarte bine toate lucrurile astea. Adică nu i se aprind picioarele, călcâiele după orice ofertă şi vine la mine să plângă. El, de fapt, spune ‘domnule Valeriu, aş vrea să stau până în vară, vreau să joc, am nevoie să joc’“.

Chindriş nu pare să fi fost impresionat nici de interesul din trecut manifestat de Becali, din ce spune patronul moldovean. Cunoscând modul de lucru de la FCSB, fundaşul ezita să dea curs ofertei bucureştenilor. Poate că, dacă jucătorul ar fi fost convins că vicecampioana e cea mai bună soluţie de viitor pentru el, cele două cluburi ar fi ajuns la o înţelegere, dar nu a fost cazul.

ADVERTISEMENT

„E adevărat că are unele reţineri faţă de FCSB,  faţă de unele aventuri care s-au mai întâmplat acolo cu fotbaliştii noştri. Nu sunt doar miere, zahăr şi plăceri la un club cum e FCSB. Şi de multe ori intri în tocătoarea domnului Becali, în care mulţi nu rezistă şi unii chiar clachează. Andrei poate nu e aşa, dar poate nu e atât de încântat astăzi să semneze un contract, ca să fiu sincer, la FCSB“, a povestit Iftime.

ADVERTISEMENT
Tags: