Chinezii, acuzați de americani că au ascuns adevărul pandemiei. Cifrele îngrozitoare, dovedite de un document secret

Flaviu Popa   
în HotNews
01/12/2020, 10:05
Chinezii, acuzați de americani că au ascuns adevărul pandemiei. Cifrele îngrozitoare, dovedite de un document secret
Chinezii, acuzați că au mușamalizat cazurile de Covid din Wuhan

CNN a publicat o serie de documente care dovedesc că autoritățile de sănătate din provincia chineză Hubei au ascuns numărul real de cazuri Covid-19.

Documentul arată că în 10 februarie 2020 au fost detectate 5.918 cazuri de infectare cu Covid-19, dublu față de cifra raportată oficial de asiatici.

Conform sursei citate, chinezii anunțau 2.478 de cazuri de Covid-19, în condițiile în care, în realitate, erau identificate 5.918 astfel de cazuri.

Chinezii, acuzați că mușamalizează cazurile de Covid în Wuhan

Americanii îi acuză pe chinezi că au minimizat severtitatea focarului în primele săptămâni ale pandemiei. Raportul publicat de CNN conține 117 de pagini de documente „scurse” de la Centrul Provincial pentru Controlul și Prevenirea Bolilor Hubei, verificate de televiziunea americană.

Documentele reprezintă cea mai semnificativă scurgere de informații din interiorul Chinei de la începutul pandemiei și oferă o privire de ansamblu, fără precedent, asupra informațiilor pe care le aveau oficialii chinezi, dar pe care nu le-au făcut publice niciodată”, notează Libertatea, care citează CNN.

Chinezii s-au lăudat mereu că oferă informații transparente, însă au refuzat să răspundă reporterilor de la CNN atunci când au fost rugați să comenteze scurgerea de documente. Au fost contactate Ministerul Afacerilor Externe din China, Comisia Națională de Sănătate precum și Comisia de Sănătate din Hubei, însă CNN nu a primit niciun răspuns.

În 1 decembrie se împlinește un an de când primul pacient a prezentat simptome ale Covid-19 în Wuhan, conform unui studiu publicat în revista medicală Lancet.

În condițile în care China a raportat în 30 noiembrie 2020 doar 12 cazuri de infectare cu Covid-19, lumea occidentală e sceptică că informațiile prezentate de chinezi sunt cele reale.

Oficial, China se află pe locul 71 în lume cu un total de 86,542 de infectați, mult sub alte țări mari ale lumii. Din nou, motiv pentru americani să se întrebe dacă cei din China oferă, cu adevărat, o situație transparentă a pandemiei din Asia.

Închide ×