News

Chinezii au dezvoltat un vaccin „sigur și eficient” împotriva noului coronavirus. Există, totuși, un efect secundar

25.05.2020 | 19:16
Chinezii au dezvoltat un vaccin sigur si eficient impotriva noului coronavirus Exista totusi un efect secundar
ADVERTISEMENT

Chinezii au dezvoltat un vaccin anti-coronavirus pe care îl numesc „sigur și eficient”, însă cei injectați resimt un efect secundar.

Chinezii ar fi dezvoltat un vaccin „sigur și eficient” împotriva Covid-19

Primele teste efectuate pe oameni de cercetătorii chinezi care dezvoltă un vaccin pentru CanSino Biologics au fost considerate un succes. Vaccinul ar fi prezentat siguranță și eficiență împotriva imunizării, însă oamenii vaccinați au făcut febră.

ADVERTISEMENT

Raportul publicat de chinezi a fost publicat în jurnalul medical The Lancet, iar testul a fost considerat un succes, c onform Mediafax. În Faza 1 a testării, vaccinul ar fi fost administrat unui număr de 108 persoane, declanșând un răspuns imunitar important.

Cu toate că unii pacienți au avut parte de efecte secundare, cum ar fi febra, acest lucru nu îi sperie pe cercetători. „Considerăm că am atins o bornă extrem de importantă a studiului”, a explicat profesorul Wei Chen, de la Institutul de Biotehnologie din Beijing.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, oamenii de știință mai au mult de lucru până când vor putea oferi lumii un vaccin stabil care să fie disponibil în spitale. „Drumul până la producerea vaccinului este, deocamdată, lung”, a explicat Chen.

Optimiștii cred că un vaccin ar putea fi gata undeva în 12 luni, însă pesimiștii nu se așteaptă ca un vaccin anti-Covid-19 să fie disponibil mai devreme de 2022.

ADVERTISEMENT

Există chiar și voci care susțin că nu vom avea parte de un vaccin niciodată, pentru că SARS-CoV-2 se aseamănă foarte mult cu HIV.

Cercetătorii din întreaga lume au încercat de zeci de ani să dezvolte un vaccin anti-HIV, însă încercările au fost sortite eșecului.

ADVERTISEMENT

La nivel mondial, noul coronavirus a infectat 5.5 milioane de victime, majoritatea fiind în SUA. Americanii se apropie de 2 milioane de cazuri, însă numărul de morți este cel mai îngrijorător: 99.440 de persoane au decedat în SUA după ce s-au infectat cu Covid-19.

ADVERTISEMENT