News

Chinezii au testat cu succes un medicament împotriva Covid-19. „Încărcătura virală a scăzut de 2.500 de ori”

19.05.2020 | 15:23
Chinezii au testat cu succes un medicament impotriva Covid19 Incarcatura virala a scazut de 2500 de ori
ADVERTISEMENT

Chinezii anunță că au descoperit un tratament care va opri pandemia de coronavirus. Cu toate că peste 100 de companii farmaceutice încearcă să dezvolte un vaccin în timp record, chinezii au oferit o soluție neașteptată.

Chinezii au testat cu succes un medicament împotriva noului coronavirus

Remdesivirul se pare că va avea un „rival” pe piața farmaceutică, după ce chinezii au anunțat că testează cu succes un medicament cu ajutorul Universității din Beijing. Medicamentul ar permite accelerarea vindecării bolnavilor, dar și imunizarea temporară împotriva Covid-19.

ADVERTISEMENT

Conform news.ro, Sunney Xie, directorul Centrului de Inovație Genomică Avansată, a declarat că tratamentul funcționează la șoareci.

Pentru acest experiment, oamenii de știință au prelevat anticorpi de la 60 de pacienți vindecați de Covid-19, după care au injectat șoarecii cu acești anticorpi.

ADVERTISEMENT

După doar cinci zile, încărcătura virală a scăzut de 2.500 de ori. Acest medicament are un efect terapeutic”, a declarat Xie.Un studiu publicat în revista de specialitate „Cell” face referire la acest nou tratament și îl consideră un potențial remediu împotriva noului coronavirus.

Experții din China cred că acest medicament ar putea si fie disponibil la scară largă până la finele anului.Noul coronavirus a infectat, la nivel mondial. 4.916.991 oameni. 320.560 de persoane au murit în urma epidemiei.

ADVERTISEMENT

Medicamentul chinezilor, concurență la Remdesivir

Medicamentul chinezilor, dacă va funcționa, va rivaliza cu produsul firmei americane Gilead, Remdesivir. FDA a aprobat deja utilizarea la scară largă a Remdesivirului, urmând ca medicamentul să se găsească și în spitalele din Europa în următoarele săptămâni. Singura problemă cu Remdesivirul ar fi lipsa unor dovezi concrete că ar funcționa.

Inițial, americanii se lăudau că medicamentul lor „minune” vindecă bolnavii de coronavirus, însă Organizația Mondială a Sănătății a „scăpat” un document care susține contrariul.

ADVERTISEMENT

Mai mult, la prețul estimat de 4.500 de dolari pentru tratamentul unei singure persoane, Remdesivir ar putea avea un concurent serios în produsul chinezilor, dacă acesta se va dovedi util așa cum susțin cercetătorii din Beijing.

ADVERTISEMENT
Tags: