Fotbal international

Chinezii de la Guizhou au decis totul în privința lui Dan Petrescu! Ce se întâmplă cu antrenorul român

28.12.2018 | 17:57
Chinezii de la Guizhou au decis totul in privinta lui Dan Petrescu Ce se intampla cu antrenorul roman

Chinezii de la Guizhou au decis totul în privința lui Dan Petrescu după ce antrenorul român a retrogradat în liga a doua. Wen Yuteng, femeia care deține controlul în club a stabilit să-l demită pe tehnician în această iarnă, indiferent de eforturile financiare. Astfel, potrivit presei din China, finanțatoarea clubului, a anunțat că trebuie să se ajungă la un numitor comun cu antrenorul român și că acesta nu mai are cum să conducă formația.

O singură problemă întâmpină cele două părți – deocamdată nu s-a ajuns la o înțelegere în privința despăgubirilor pe care Dan Petrescu le solicită. Echipa are și probleme financiare destul de serioase după ce a fost nevoită să-i dea bani mulți fostului tehnician, italianul Gregorio Manzano, pentru ca acesta să renunțe la funcție și să poată fi instalat Petrescu. Acum, conducerea formației așteaptă ca pretențiile românului să se micșoreze substanțial.

Chinezii de la Guizhou au decis totul în privința lui Dan Petrescu! Dan Petrescu in meciul de fotbal dintre FC Steaua Bucuresti si CFR Cluj, din cadrul Ligii 1 Betano, desfasurat pe Arena Nationala din Bucuresti, sambata 10 februarie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Dan Petrescu a antrenat 13 formații de-a lungul carierei

Chinezii de la Guizhou au decis totul în privința lui Dan Petrescu!

Dan Petrescu a ajuns în vară la Guizhou Hengfeng cu obiectiv cât se poate de clar, salvarea de la retrogradare. Tehnicianul român nu a reușit acest lucru și a căzut în liga a doua chineză. Mai mult de atât, pe lângă retrogradarea echipei, o altă problemă a fost reprezentată de faptul că Petrescu a avut un comportament vulcanic pe marginea terenului, din cauza căruia a primit numeroase etape de suspendare. Conducerea i-a cerut în repetate rânduri românului să își tempereze ieșirile, dar acesta a ignorat mesajul șefilor.

De remarcat că Dan Petrescu a încasat peste 2 milioane de euro în cele 6 luni petrecute în China. Numele antrenorului a fost pentru o scurtă perioadă și pe lista lui Gigi Becali ca posibil înlocuitor al lui Nicolae Dică la FCSB. Până la urmă în cursă au rămas Mihai Teja și Dan Alexa. Tehnicianul lui Gaz Metan Mediaș a avut câștig de cauză și îi va conduce pe roș albaștrii de la reluarea campionatului.

  • 2 titluri de campion are Dan Petrescu în Liga 1 Betano ca antrenor