News

Chinezii se folosesc de roboți inteligenți în centrele de carantină. „E înspăimântător cum lumea se obișnuiește cu așa ceva”

04.05.2020 | 19:43
Chinezii se folosesc de roboti inteligenti in centrele de carantina E inspaimantator cum lumea se obisnuieste cu asa ceva
ADVERTISEMENT

China își monitorizează persoanele aflate în carantină cu ajutorul roboților și al camerelor video de ultimă generație, asemeni unui scenariu de film SF.

China se folosește de roboți în vreme de pandemie

China mai are aproximativ 500 de persoane aflate în carantină, însă asiaticii par a fi învins epidemia de coronavirus cu ajutorul dronelor, roboților și altor scenarii de film SF.

ADVERTISEMENT

Pentru a limita la maximum interacțiunea dintre oameni, chinezii au apelat la diferiți roboți inteligenți pentru a livra mâncare persoanelor aflate în carantină.

În China, la fel ca și în cazul altor țări, persoanele bolnave au fost izolate sau carantinate, în funcție de gravitatea cazului. Cert e că guvernul chinez s-a folosit la scară largă de roboți pentru a se asigura că boala nu se transmite la alți oameni, conform Yahoo.com.

ADVERTISEMENT

Sursa citată menționează că numărul mare de oameni care se întorc în China din alte țări reprezintă o problemă pentru autorități, astfel că oamenii sunt trimiși de cele mai multe ori într-un hotel unde trebuie să stea 14 zile (așa cum se întâmplă și în Europa).

Studiu de caz a fost luat un hotel din Beijing unde sunt repartizați acești „turiști” sau chinezi care s-au întors acasă. Fiecare etaj al hotelului este păzit de un gardian înarmat, iar singurul „vizitator” care are dreptul se a se plimba prin hotel e robotul special creat pentru a livra mâncare și apă oamenilor închiși în cameră.

ADVERTISEMENT

Robotul specializat în livrat de mâncare

Robotul a fost programat în așa fel încât umblă singur cu liftul și nu are nicio problemă să traverseze toate etajele pentru a împărți mâncare sau apă. „Bună ziua, sunt robotul de serviciu. Comanda dumneavoastră v-a fost adusă la ușă”, își anunță roboțelul prezența, cu o voce copilăroasă.

În fiecare zi doctori echipați pentru lupta cu virusul bat la ușă și iau temperatura tuturor. Cei care nu au fost norocoși să locuiască într-un hotel au fost închiși în case și autoritățile au instalat alarme pe uși în caz că cineva are de gând să „evadeze”.

ADVERTISEMENT

Toate aceste lucruri au fost relatate de către Friederike Beoge, un jurnalist german aflat în carantină în Beijing, după ce s-a întors din Wuhan. „E înspăimântător cum lumea se obișnuiește cu așa ceva”, a explicat femeia.

Există o cameră care filmează ușa 24 de ore din 24, iar paznicii sigur m-ar denunța autorităților dacă aș ieși din cameră”, a completat jurnalistul.

În China, țare care pare că ar fi învins coronavirusul, măsurile de distanțare socială sunt duse la extrem în anumite zone. Joy Zhong, un jurnalist în vârstă de 25 de ani din Beijing a stat închis 3 săptămâni într-o cameră de hotel fără a avea dreptul să iasă. Nici măcar un drum până la magazin nu e permis.

Mai mult, oamenii din hotel nu au dreptul să-și comande singuri mâncare și primesc la întâmplare o masă în funcție de ce au decis autoritățile.

ADVERTISEMENT
Tags: