News

Chinezii vaccinează poziții cheie împotriva COVID-19! Guvernul de la Beijing a autorizat încă din iulie tratamentul

24.08.2020 | 13:21
Chinezii vaccineaza pozitii cheie impotriva COVID19 Guvernul de la Beijing a autorizat inca din iulie tratamentul
ADVERTISEMENT

Chinezii vaccinează poziții cheie împotriva COVID-19! Chiar șeful Comisiei Naționale pentru Sănătate spune că guvernul a autorizat „utilizarea de urgență” a tratamentului pentru personalul din medii cu risc ridicat.

De altfel, Executivul de la Beijing administrează vaccinul anticoronavirus grupurilor selectate de lucrători-cheie încă din luna iulie, a declarat un oficial de sănătate.

ADVERTISEMENT

Zheng Zhongwei, șeful centrului științific și tehnologic a declarat organizației de stat CCTV CC că guvernul și-a dat acceptul pentru vaccinarea unor oameni importanți din stat, inclusiv lucrători din sănătate și oficiali de frontieră.

Chinezii vaccinează împotriva COVID-19 încă din iulie

Interesant este că în China au trecut șapte zile fără să fie raportat un caz transmis local, iar lucrătorii la frontieră sunt considerați a fi într-o categorie cu risc ridicat, a spus Zheng, cel care conduce forța de muncă pentru dezvoltarea vaccinării.

ADVERTISEMENT

Se pare că este prima confirmare a utilizării vaccinurilor de către China în afara studiilor clinice. Nu au existat detalii despre câte persoane au primit vaccinul.

Zheng a spus însă că acesta a fost administrat în conformitate cu legea, sub puteri care permit utilizarea limitată a vaccinurilor neaprobate în timpul unor evenimente grave de sănătate publică.

ADVERTISEMENT

„Am întocmit o serie de pachete de planuri, inclusiv formulare de consimțământ medical, planuri de monitorizare a efectelor secundare, planuri de salvare, planuri de compensare, pentru a ne asigura că utilizarea de urgență este bine reglementată și monitorizată”, a spus Zheng.

La începutul săptămânii, premierul chinez, Li Keqiang, a declarat că China va acorda prioritate țărilor din regiunea Mekong – care acoperă Myanmar, Laos, Thailanda, Cambodgia și Vietnam – când a început producția internațională de vaccinuri.

ADVERTISEMENT

Li a spus că într-o întâlnire online a liderilor de cooperare Lancang-Mekong, China va crea, de asemenea, un „fond special de sănătate publică” pentru regiune.

Pe măsură ce progresele către un vaccin continuă, China pare să-și fi intensificat eforturile de diplomație a vaccinului, oferind acces prioritar în țările în care concurează pentru influență pe fondul relațiilor de aprovizionare cu alte națiuni precum SUA, Marea Britanie și Australia.

În iunie, președintele Chinei, Xi Jinping, a declarat pentru un summit al națiunilor africane că vor fi primii care vor beneficia de un vaccin dezvoltat din China, în timp ce ministrul de externe a promis accesul timpuriu al Filipinelor.

Dezvoltatorii principali de vaccinuri au luat acorduri cu Pakistanul, Indonezia și Brazilia. În iulie, China a anunțat, de asemenea, un împrumut de 1 miliard de dolari (760 milioane de lire sterline) către țările din America Latină pentru accesul la vaccinuri.

ADVERTISEMENT