News

Chinurile prin care trec angajații Reginei Elisabeta a II-a. Unii dintre ei nu-și vor vedea familiile timp de câteva luni

26.05.2020 | 13:48
Chinurile prin care trec angajatii Reginei Elisabeta a IIa Unii dintre ei nusi vor vedea familiile timp de cateva luni
Chinurile prin care trec angajații Reginei Elisabeta a II-a. Unii dintre ei nu-și vor vedea familiile timp de câteva luni. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Angajații Reginei Elisabeta a II-a trec printr-un adevărat chin în această perioadă și sunt obligați să stea o săptămână în izolare și să se supună unui test pentru coronavirus înainte de fiecare intrare în tura de trei săptămâni.

Angajații Reginei Elisabeta a II-a sunt supuși unor măsuri dure de  protecție

Daily Mail scrie că angajații Reginei Elisabeta a II-a trec printr-o perioadă dificilă, după ce s-a aflat că aceștia lucrează în ture de câte trei săptămâni, înainte de care trebuie să facă un test pentru coronavirus, asta după ce au stat izolați o săptămână.

ADVERTISEMENT

Suveranul Regatului Unit, ajuns la 94 de ani, se află în autoizolare la reședința de la Berkshire de nouă săptămâni, alături de consortul său, Prințul Filip, ajuns la 98 de ani.

Alături de ei se află o echipă de 24 de angajați, care lucrează la menținerea unor condiții de maximă siguranță pentru cele două capete regale.

ADVERTISEMENT

Angajații sunt împărțiți în două grupuri de câte 12 oameni ce trebuie să stea la reședința regală, departe de familiile lor, timp de trei săptămâni, după care revin acasă pentru alte 14 zile.

Cine are voie să se apropie de Regină și Prințul Filip

Echipele de angajați stau două săptămâni acasă, după care trebuie să intre în carantină timp de o săptămână, înainte de a reveni la programul de lucru de trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Întrucât măsurile de protecție sunt dintre cele mai stricte, cei care lucrează pentru Regina Elisabeta a II-a trebuie să fie testați pentru coronavirus și li se ia temperatura de fiecare dată când revin la lucru.

În plus, însoțitorul favorit al reginei, Paul Whybrew, alături de stăpânul reședinței, Tony Johnstone-Burt și secretarul suveranului, Edward Young, au fost de acord să locuiască alături de familia regală pe toată durata izolării, departe de familiile lor.

ADVERTISEMENT

Acest lucru înseamnă și că cei trei pot servi masa monarhului și soțului său fără echipamente de protecție și pot să fie excluși de la regulile de distanțare fizică impuse celorlalți angajați.

Johnstone-Bur, un fost vice-amiral, le-a trimis angajaților Reginei Elisabeta a II-a un email de ridicare a moralului, comparând „bula Majestății Sale” cu o navă de exercițiu.

„Provocările de care avem cu toții parte, fie că e vorba de autoizolare acasă, alături de familie și cei apropiați din casă, sunt asemănătoare celor de pe mare, departe de casă pentru luni întregi, fiind puși în fața dislocării, anxietății și nesiguranței”, notează fostul vice-amiral în mesajul său.

Presa britanică scrie că este de așteptat ca Regina și soțul ei să rămână la reședința de la Berkshire timp de câteva luni.

 

ADVERTISEMENT