News

Chinurile prin care trec germanii, nevoiți să culeagă singuri sparanghelul. “Mă dor toate oasele”

05.05.2020 | 18:58
Chinurile prin care trec germanii nevoiti sa culeaga singuri sparanghelul Ma dor toate oasele
ADVERTISEMENT

Germanii din anumite zone sunt nevoiți să culeagă singuri sparanghelul, după ce muncitorii români nu au mai ajuns la ferme și spun că munca este una foarte grea.

Germanii, nevoiți să culeagă singuri sparanghelul

Muncitorii români nu au mai ajuns la unele ferme, astfel că germanii sunt nevoiți acum să culeagă singuri sparangelul, informează Digi24.

ADVERTISEMENT

Fermele dintr-o localitate din landul Baden-Württemberg așteptau ca și anul acesta să aibă parte de ajutorul românilor, dar când aceștia nu au mai ajuns, germanii au fost nevoiți să culeagă singuri sparanghelul crescut aici.

Fermierii spun că munca nu este deloc una simplă și mulți se plâng de dureri de oase. În încercarea de a primi o mână de ajutor la cules, unii fermieri au apelat la potențialii cumpărători, care să vină și să-i ajute la recoltă.

ADVERTISEMENT

Publicația Rhein Neckar Zeitung reatează că la Albertushof, în St. Leon-Rot, ar fi trebuit să ajungă mai mulți muncitori din România, însă zborul a fost amânat de mai multe ori.

Fermierii se plâng că nu găsesc oameni muncitori

Din acest motiv, fermierii le-au propus localnicilor să vină și să-i ajute la culesul sparanghelului, iar la final culegătorii să rămână cu o parte din recoltă.

ADVERTISEMENT

Oamenii au primit cu bucurie propunerea, dar și-au dat repede seama că munca nu este una deloc ușoară.

„E foarte distractiv, dar au început să mă doară toate oasele”, a declarat Natascha Heinzmann, care a recunoscut că ultima dată a cules sparanghel în copilărie, alături de bunicul ei.

ADVERTISEMENT

Anna Frey, o localnică din St. Leon, spune că este foarte dificil să culegi sparanghel. Cele două ajung să culeagă aproximativ trei kilograme de sparanghel pe zi și lucrează în ture, alături de rude.

Proprietarul fermei Straussenhof Nauert din Walldorf, Lars Kruger, a lansat inclusiv un apel pe Facebook în speranța că va găsi muncitori localnici.

Până acum doar 30 de oameni au răspuns invitației, iar 12 au fost angajați. Cu toate acestea, oamenii au renunțat după câteva zile și au spus că efortul este mult prea mare.

ADVERTISEMENT
Tags: