Fotbal intern

Chipciu, mesaj dur pentru fotbalul românesc! “Va fi foarte greu să ne calificăm la Euro!”

13.11.2018 | 17:26
Chipciu mesaj dur pentru fotbalul romanesc Va fi foarte greu sa ne calificam la Euro

Alexandru Chipciu a avut un mesaj dur pentru soarta fotbalului românesc! Jucătorul lui Sparta Praga nu crede că echipa națională a României poate ajunge foarte ușor la Campionatul European din 2020. Deși tricolorii n-au mai pierdut un meci de un an de zile, de la înfrângerea din amicalul cu reprezentativa Olandei, lucrurile nu sunt deloc îmbucurătoare. România e pe locul 3 în grupa din Liga Naţiunilor, la două puncte de liderul Serbia. Trupa lui Contra este obligată să bată în ultimele două meciuri, dar apoi trebuie să aștepte jocul rezultatelor. O singură victorie au tricolorii și trei rezultate de egalitate.

“Indiferent în ce urnă vom fi sau ce adversari vom avea, va fi foarte greu. Poţi să ai adversari care la prima vedere par uşori şi să fie greu. Am avut o grupă cu Danemarca şi cu Muntenegru. Ne gândeam că o să fie bine cu ele, care nu erau favorite”, a declarat Alexandru Chipciu înaintea dublei cu Lituania şi Muntenegru pentru Telekom Sport.

Chipciu, mesaj dur pentru fotbalul românesc! Alexandru Chipciu in meciul amical de fotbal dintre Romania si Suedia, desfasurat pe Stadionul Ion Oblemenco din Craiova, marti 27 martie 2018. © FOTO Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
Alexandru Chipciu în timpul intonării imnului înaintea partidei România – Serbia

Chipciu, mesaj dur pentru fotbalul românesc!

Cosmin Contra reprezintă o soluție bună pentru banca tehnică a echipei naționale. Cel puțin asta crede Alexandru Chipciu. Jucătorul cehilor de la Sparta Praga este dezamăgit însă de nivelul scăzut al fotbalului românesc. Echipele din Liga 1 Betano au ieșit încă din primele faze din competițiile europene și nici naționala nu se mai bucură de fotbaliști cu experiență care vin de la echipe puternice din străinătate.

“Cred că este bine pentru ce este în naţionala României şi pentru ceea ce este în România în momentul de faţă. Nu ai echipe în grupele Europa League, nu ai echipe în grupele Champions League, nu ai jucători la cele mai bune echipe din Europa. Este normal ca pretenţiile să fie la fel” , a adăugat Alexandru Chipciu.

  • 6 puncte are România în clasament, în grupa din Liga Națiunilor