Fotbal international

Chipciu, primit de români la Sparta Praga: „Țărane, ești bucuros că am venit?”

03.07.2018 | 17:27
Chipciu primit de romani la Sparta Praga Tarane esti bucuros ca am venit

Alex Chipciu a ajuns marți în Praga, unde şi-a cunoscut noii colegi de la Sparta. Internaţionalul român a fost aşteptat în holul hotelului de ceilalți români, Stanciu, Niţă și Vătăjelu, dar şi de directorul sportiv al celor de la Sparta Praga.

Chipciu a ajuns la hotelul în care sunt cazaţi jucătorii şi antrenorii lui Sparta Praga şi a fost întâmpinat de Stanciu, Vătăjelu, Niţă şi directorul sportiv al echipei. Primul pe care l-a îmbrăţişat a fost Stanciu, pe care l-a avut coleg la FCSB, la Anderlecht şi la naţională: ”Ce faaaaci?”, l-a întrebat Chipciu pe bunul său prieten. După care, a trecut la Niţă: ”Ţărane, eşti bucuros că am venit, ha? Eşti bucuroooos”. Apoi, Vătăjelu a ţinut să-i ureze bun venit. După toate formalităţile, Alex Chipciu şi-a cunoscut şi viitorul antrenor, pe Pavel Hapal, dar şi pe secunzii acestuia: ”Îmi pare bine să te cunosc! Bun venit”, i-au urat aceştia. ( Vezi video aici)

Chipciu, după sosirea la Sparta Praga: „Vreau să câștig titlul”

„M-am hotărât să vin aici pentru că ştiu că Sparta este cel mai bun club din Cehia, la fel ca Anderlecht, la fel ca FCSB, echipele la care am jucat înainte. Cred că este o oportunitate pentru mine şi bineînţeles că vreau să câştig titlul, acesta este principalul motiv pentru care am venit aici. Am vorbit cu antrenorul şi cu directorul sportiv, ei şi-au dorit mult ca eu să vin aici. Am jucat sub mare presiune şi la FCSB, în Bucureşti, la Anderlecht la fel”, a declarat Alex Chipciu după ce a ajuns în cantonamentul noii sale echipe.

Ajuns la 29 de ani, Chipciu a jucat în ultimii doi ani la Anderlecht, alături de care a câştigat un titlu şi o Supercupă a Belgiei. În cariera sa de până acum, internaţionalul român a mai jucat pentru Forex Braşov, FC Braşov, Dacia Unirea Brăila şi Steaua Bucureşti. El este al doilea român care ajunge de la Anderlecht la Sparta, după Stanciu, venit în Cehia în ianuarie.