Fotbal intern

Chipciu RUPE TĂCEREA: “Aveam nevoie să plec!” Mesajul pentru fani

Alex Chipciu a semnat marţi pe 4 ani cu Anderlecht şi a fost prezentat oficial - GALERIE FOTO AICI...
20.07.2016 | 00:03
Chipciu RUPE TACEREA Aveam nevoie sa plec Mesajul pentru fani

Alex Chipciu a semnat marţi pe 4 ani cu Anderlecht şi a fost prezentat oficial – GALERIE FOTO AICI

La plecare, mijlocaşul a oferit un interviu pentru siteul oficial al Stelei.

Alex, a venit momentul despărţirii de Steaua, după patru ani şi jumătate. Ce sentiment te încearcă?
Incă nu pot gîndi la rece ce înseamnă despărţirea de Steaua, dar pot spune că nu mi-e uşor să mă despart de acest club, de colegi şi de toţi oamenii cu care am lucrat aici!

Care sînt cele mai frumoase amintiri pe care le ai din perioada petrecută la echipa noastră?
De cînd am semnat cu Steaua şi pîna acum, cînd m-am transferat la Anderlecht, pot să spun că totul a fost extraordinar! Pentru mine, Steaua a fost visul unui copil devenit realitate la vîrsta de 22 de ani, ăsta e adevărul! Cu siguranţă, la capitolul amintiri frumoase pot încadra cele trei titluri cîştigate consecutiv, de o manieră categorică (chiar daca am avut emoţii cu ASA în sezonul 2014-2015, să nu uităm că in tur aveam 11-12 puncte avans), după 7 ani de pauză, meciurile din UEFA Europa League si UEFA Champions League şi, nu in ultimul rînd, multiplele victorii contra celor de la Dinamo!

“Este o provocare pentru mine!”

Cu ce gînduri pleci la Bruxelles?
Plec motivat şi entuziast, deoarece este o nouă provocare pentru mine şi chiar aveam nevoie de aşa ceva.

Faptul ca te-ai transferat la un club de tradiţie din Vestul Europei este o palmă morală pentru contestatarii tai din ultima vreme?
Nici nu vreau să ma mai gandesc la asta, mi se pare plictisitor acest subiect. Cred că, in toţi acesti ani, am vorbit doar pe teren, altfel nu ajungeam aici! Sînt complet detaşat acum de lucrurile astea si vreau să ma gîndesc doar la mine şi la familia mea!

“Suporterii să se ducă în număr mare la meciuri!”

Ce a însemnat Steaua pentru tine şi ce va insemna în continuare?
Aşa cum am spus şi mai devreme, Steaua pentru mine a fost un vis devenit realitate, a fost ceva incredibil ca, peste ani, să ajung din postura de suporter în postura de jucător pe teren. Mi-aş dori ca toţi copiii care se apucă de fotbal şi au un vis să aibă parte de aşa ceva! La ce va fi m-am gandit chiar cu cîteva zile înainte să semnez. Am o stare de bucurie, pentru că acum voi avea senzaţiile pe care le aveam cînd eram mic, deoarece sentimentele din postura de jucător sînt diferite!

Ce mesaj le transmiîi suporterilor noştri?
Suporterilor le doresc să aibă parte de satisfacţii şi le transmit că pentru jucători ar fi bine ca ei să vină în numar cît mai mare la meciuri!

Te vezi in viitor înapoi la clubul nostru?
Sufleteşte o să fiu mereu la Steaua, dar profesional, ca jucator cel puîin, perioada Steaua din viaţa mea s-a încheiat acum! Vreau să inchei prin a le mulţumi tuturor celor care au fost alături de mine în această perioadă şi care m-au ajutat să devin omul de acum. Soţiei mele, familiei, antrenorilor Stelei, colegilor, oamenilor din club, impresarilor mei de la Becali Sport. patronului echipei şi, nu in ultimul rînd, omului care a însemnat cel mai mult pentru mine la Steaua şi care m-a ajutat cel mai mult în cariera, MM Stoica!