După golul SENZAŢIONAL, Chiricheş e-n ECHIPA etapei!

UPDATE / 17:56 Vlad Chiricheş a fost selectat de britanicii de la Sky Sports în echipa etapei din Premier League. Evoluţiile defensive din meciul cu Fulham, dar mai ales golul frumos marcat de...
05.12.2013 | 23:59
Dupa golul SENZATIONAL Chiriches en ECHIPA etapei

UPDATE / 17:56 Vlad Chiricheş a fost selectat de britanicii de la Sky Sports în echipa etapei din Premier League. Evoluţiile defensive din meciul cu Fulham, dar mai ales golul frumos marcat de român i-au convins pe ziariştii britanici să-l selecteze printre cei mai buni ”11” jucători din Premier League. După 10 ani, un jucător român a mai ajuns să fie selectat în echipa etapei, după Mutu în 2004.

chiriches echipa etapei

UPDATE: 14:57 Vlad Chiricheş a postat pe contul său de Twitter ”Cheia în viaţă este munca”chiri

UPDATE: 14:17 Vlad Chiricheş a marcat un gol superb în meciul cu Fulham, din etapa cu numărul 14 a Premier League. Românul a vorbit pentru site-ul oficial al lui Tottenham şi a spus că reuşita punctată de el în minutul 73 este memorabilă.

”A fost o reuşită memorabilă, care ne-a ajutat să ne revenim şi să cîştigăm. A fost o reuşită bună. A fost golul cu care am egalat, iar de acolo ne-am descătuşat şi am reuşit să cîştigăm. Am văzut exact cum se ducea mingea spre plasele porţii, a fost un moment senzaţional. Sînt extrem de fericit”, a spus Chiricheş, care a devenit primul român după Gheorghe Popescu în 1995 care a marcat pentru Tottenahm.

VEZI AICI GOLUL LUI CHIRICHEŞ ŞI AUTOGOLUL LUI PANTILIMON!

Etapa a 14-a din Premier League a fost una dintre cele mai spectaculoase şi ca rezultate şi ca frumuseţe a spectacolului din întreaga stagiune. Doi români au avut cotribuţia lor, unul pozitivă, celălat neagtivă, deşi în apărarea sa au sărit foarte mulţi dintre suporteri şi, în primul rînd, propriul antrenor. Cel care a entuziasmat pur şi simplu este Vlad Chiricheş, fundaşul lui Tottenham întorcînd printr-un şut cu o precizie de chirurg soarta derbyului londonez cu Fulham. Chiricheş provoacă de la o zi la alta o asemenea emulaţie în rîndul susţinătorilor lui Spurs încît tricoul său a ajuns în topul vînzărilor în ultima lună, iar opiniile conform cărora el reprezintă SINGURUL TRANSFER DE CALITATE din cele peste 100 de milioane de euro cheltuite în vară curg efectiv pe toate reţelele de socializare şi forumurile fanilor lui Tottenham.

Panti nu are nici o vină la vreunul dintre goluri

Costel Pantilimon a fost la numai cinci minute de un nou meci perfect în poarta lui Manchester City. În minutul 85 necazul l-a lovit ca un fulger care străpunge cerul, intervenţia defectuoasă a coechipierului său Kolarov, care a vrut să respingă o centrare pe jos în corner, dar l-a lovit în spate pe portarul român, aflat deja cu spatele la fază, ducînd la trecerea lui ca autor de autogol pe tabela de marcaj. Desigur, regulamentul e sec, nu poate fi comentat, cine loveşte ultimul balonul e creditat ca autor al golului, însă începînd de la antrenor, continuînd cu o mare parte dintre coechipieri şi foarte mulţi suporteri nimeni nu aruncă vina pe ”Panti”, ba, dimpotrivă, se cere ca să se facă modificarea în scripte şi să să fie trecut ca autogol Kolarov.  Desigur, acest lucru nu este posibil, însă foarte importantă este această atitudine de sprijinire necondiţionată a lui Pantilimon, venită în mare măsură inclusiv din opiniile unor englezi, care ar fi putut profita de moment pentru a se lansa în campania de reabilitare imediată a lui Joe Hart.

Cel mai important cotidian din Manchester, Manchester Evening News, face o apreciere cu note a fiecărui jucător de la City. COSTEL PANTILIMON a primit nota 7, iar în comentariu se scrie ”Nu are nici un fel de responsablitate la nici unul dintre cele două goluri primite pe final. La primul a avut mult ghinion, mingea şutată de Kolarov lovindu-l nefericit şi intrînd în poartă, la al doilea a fost vorba de   o mare greşeală de apărare, care i-a permis lui Anichebe să marcheze. Nota 7.”

West Bromwich Albion v Manchester City - Premier League

Iar garanţia că aceste două goluri nu îi vor pune în pericol poziţia cîştigată în ultimele săptămîni de către portarul român vine din două declaraţii cu mare greutate. Prima este a antrenorului Manuel Pellegrini, care a spus că a fost primul care l-a încurajat după meci, simţindu-l speriat şi nefericit după acea fază stupidă. Chilianul i-a spus lui Panti şi apoi presei că din punctul său de vedere portarul şi-a făcut pe deplin datoria, nu are ce să-i reproşeze şi îi va acorda în continuare credit. Iar unul dintre ”greii” echipei, ivorianul Yaya Toure, a fost cît se poate de clar în mesajul său. ”Nimeni nu i-a reproşat nici o secundă ceva, pentru că din nou a făcut un meci bun şi ne-a dat încredere prin intervenţiile sale sigure. Avem doi portari excelenţi şi pot spune că Pantilimon merită locul în echipă şi că va ajunge unul dintre cei mai buni pe postul lui în Premier League”.

Chiricheş este omul vedetă la Spurs

Andres Villas Boas ar fi fost normal să-l îmbrăţişeze pe Vlad Chiricheş şi nu invers, cum s-a întîmplat,  după acea execuţie de la 30 metri care a mai făcut victimă un olandez crescut de Ajax. După ce Vermeer, portarul ”lăncierilor” din Amsterdam, a fost făcut KO la Bucureşti, pe 21 februarie, cu un formidabil trasor în vinclu de la 25 de metri, acum Stekelenburg a rămas stană de piatră pe linia porţii la balonul expediat la firul ierbii de ”Chiri”, mingea lovind şi bara înainte de a intra în gol. După meci antrenorul Villas Boas a declarat că evoluţiile lui Chiricheş sînt din ce în ce mai bune şi că în scurt timp se va număra printre cei mai buni apărători din campionatul Angliei şi din lume. ”Chiricheş este tipul de fundaş cum vezi destul de rar, care urăşte să dea tare în minge. El vrea să facă din orice fază construcţie, să vină să-şi ajute coechipierii, pentru că are o tehnică pe care la puţini jucători pe postul lui am mai văzut-o”. Şi colegii românului sînt entuziasmaţi. Execuţia de la gol a estompat şi adevărul despre faza golului lui Fulham, faptul că românul s-a plasat necorespunzător la diagonala lui Berbatov pentru Dejagah. E adevărat că nimic nu s-ar fi întîmplat dacă nu ar fi greşit întîi serios colegul său Dawson, dar Vlad s-ar fi putut aştepta, cu simţul său de anticipaţie, unde va trimite Berbatov balonul.  Chiar Dawson, care joacă în aceeaşi linie cu românul, recunoaşte cu admiraţie că Vlad simte foarte bine ce se întîmplă în fază, are un mod special de a deposeda, pînă şi cînd face tackling şi îi place mult să urce cu mingea la picior spre jumătatea sau careul advers, fără a avea nici un fel de teamă sau de reţinere. Este un jucător excelent” – concluzionează Dawson.

Jucătorul a marcat miercuri seară primul lui gol în tricoul lui Tottenham.