Piţi LOVEŞTE din nou! “Nu sînt DECIS dacă Maxim o să joace”

“Din fericire pentru noi, există meciul retur şi sper să revenim. Să marcăm de cel puţin două ori şi să ne calificăm. Va fi greu, dar cu atît mai mare va fi bucuria dacă ne vom califica....
18.11.2013 | 14:49
Piti LOVESTE din nou Nu sint DECIS daca Maxim o sa joace

“Din fericire pentru noi, există meciul retur şi sper să revenim. Să marcăm de cel puţin două ori şi să ne calificăm. Va fi greu, dar cu atît mai mare va fi bucuria dacă ne vom califica. Nu pot să trec neobservată prestaţia arbitrilor portughezi. Acel gol şi-a pus amprenta pe evoluţia noastră. Fraierii vorbesc ca să se afle în treabă, asta fac şi eu acum. Am vorbit cu băieţii, va fi importantă prestaţia lor, dar, în condiţiile date, nu avem nimic de pierdut. Ne vom juca şansa şi sper să reuşim. Atmosfera e bună, băieţii şi-au revenit psihic. Evoluţia noastră, după minutul 60, nu a mai fost bună. Grecii au făcut un meci excepţional pe final. Fizic şi psihic nu am făcut faţă”, a declarat Piţurcă în cadrul conferinţei de presă de luni.

“Nu vorbesc de Mutu! Chicheş s-a antrenat normal zi de zi”

“Vreau să vorbim de meciul de mîine seară, nu de Mutu. Trebuie să marcăm goluri, în Grecia am jucat ofensiv, am încercat să marcăm goluri. Nu vom neglija faza defensivă. Într-un joc de o asemenea importanţă trebuie să marchezi, nu să primeşti goluri. Chiricheş s-a antrenat normal în fiecare zi”

Unii au refuzat să vină la echipa naţională

“S-ar putea să joace Karagounis, dar e puţin probabil pentru că are o anumită vîrstă şi nu poate duce un meci întreg. Nu am ştiut să ne descurcăm la fazele fixe în Grecia, dar să nu uităm ce jucători au. E o echipă care joacă închis, care caută momentul decisiv într-un joc. Dacă îţi marchează e greu să-i mai întorci. Am avut discuţii cu toţi jucătorii, inclusiv cu Torje. Am primit două goluri pe nişte faze unde nu se impuneau faulturi din partea lui Torje. Dar nu este numai el vinovat. Trebuie să jucăm perfect faza ofensivă, cu siguranţă grecii se vor retrage în defensivă. Dar, avem jucători ofensivi care dacă prind un moment bun pot fi decisivi. Lazăr a luat primul galben pentru că aşa a vrut arbitrul. Lazăr şi-a luat deja la revedere de la noi. Ne-a lăsat în zece oameni, păcat, noi trebuia să marcăm atunci. Am fost dezavantajaţi într-un mod care îmi dă foarte mult de gîndit. La fel s-a petrecut şi în campania de calificare. Unii au refuzat să vină la echipa naţională, alţii au invocat motive de ordin fizic. Greul acestei campanii l-au dus jucătorii care sînt acum convocaţi”

“N-am înlocuitori pentru Bourceanu şi Pintilii”

“Nu avem mulţi jucători de valoare, ca să-i înlocuim pe cei care lipsesc la momentul respectiv. Grecii au de unde să aleagă, au fotbalişti care joacă la echipe bune şi nu sînt convocaţi. Ducem lipsă de un lot de 40-50 de jucători de valori apropiate. Dacă se accidentează Bourceanu sau Pintilii nu avem pe cine aduce în locul lor. Am exersat loviturile de departajare, se poate ajunge pînă acolo. Mitroglou poate fi anihilat. A dat un gol din ofsaid, iar la al doilea a fost scăpat din marcaj. Grecii nu ne-au surprins cu nimic, nu au avut ocazii prea multe, cu excepţia a două, trei faze. Momentul psihologic a fost în minutul unu, cînd Marica nu a preluat bine balonul şi nu a marcat. Dacă o făcea, altul era rezultatul. Nu m-am decis dacă joacă Maxim.. Eu l-am adus pe Maxim la naţională, e copilul meu, voi nu ştiţi… Am avut un credit în ascensiunea sa.

“Nu mă duc la mănăstire”

“Altceva am vrut să zic. Am zis că dacă nu ne calificăm nu mai aude nimeni nimic două, trei luni. Asta nu înseamnă că mă duc la mănăstire”

“Specialiştii să-şi dea cu părerea cînd vor fi ei la naţională!”

“Trebuie să ne autodepăşim, e un moment prea important ca să ne lăsăm pradă oboselii. Nu ştiu de nici o reacţie a oamenilor din fotbal. Nu am citit presa, am avut treabă foarte multă. Nu mă interesează. Cînd vor fi specialiştii la echipa naţională, să cheme ei pe cine vor. Atunci să-şi dea cu părerea. Trebuie să fim liniştiţi, să pregătim jocul foarte bine. Se poate întîmpla să evolueze cineva mai slab. Trebuie să jucăm pe viaţă şi pe moarte, să jucăm fotbal dacă vrem la mondial. La începutul oricăror preliminarii, jucătorii au nişte drepturi financiare. Nu ar fi trebui să huiduim imnul Greciei. Trebuie să fim civilizaţi, să ne respectăm adversarul pentru că trebuie să respectăm şi legea. Nu este nimeni accidentat, toţi jucătorii sînt apţi. Am suferit pe flancul stîng. Trebuie să luăm exemplul Stelei cu Valencia şi Ajax. Băieţii au fost motivaţi peste măsură. Nu ştiu ce reacţie vor avea fanii dacă nu vom marca rapid. Golurile pot veni şi în minutele de prelungire. Trebuie să fie alături de noi pînă la final. Cui nu i-ar conveni să marcăm în primul sfert de oră două goluri? Am avut discuţii, antrenamente tactice. Haiduci vor fi după ce vor cîştiga. Înainte sîntem doar zmei.”