ADVERTISEMENT
Cele mai citite

Andre Greipel s-a impus la Paris! Chris Froome ia tricoul galben şi termină alături de colegii de la Sky

UPDATE, 26.07, 20:45 / Andre Greipel a reuşit să cîştige ultima etapă din această ediţie a Turului Franţei, după un sprint la care i-a depăşit pe Bryan Coquard şi Alexander Cristoff. Cu...
Autori: Gabriel Esanu, Marian Popovici | 26.07.2015 | 20:51

UPDATE, 26.07, 20:45 / Andre Greipel a reuşit să cîştige ultima etapă din această ediţie a Turului Franţei, după un sprint la care i-a depăşit pe Bryan Coquard şi Alexander Cristoff. Cu acest succes, Greipel a ajuns la patru victorii de etapă în această ediţie din Le Tour.

ADVERTISEMENT

În centrul atenţiei a fost Chris Froome, care a luat tricoul galben şi a terminat în stil festiv, în acelaşi timp cu restul colegilor săi de la Sky.

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ADVERTISEMENT

UPDATE 17:43 / S-a încheiat ultima etapă montană din Turul Franţei desfăşurată între Modane şi Alpe D’Huez. Chris Froome a cîştigat al doilea Tur al Franţei după cel din 2013. Britanicul a suferit pe ultima căţărare, columbianul Nairo Quintana reuşind să îi ia un minut pe Alpe D’Huez, însă şi-a asigurat succesul în Le Tour pentru a doua oară. 

Etapa a fost cîştigată de Thibaut Pinot, de la Francaise des Jeux, rutierul gazdelor reuşind să încheie cu 18 secunde mai rapid etapa decît Nairo Quintana. Ultima etapă din Turul Franţei se va disputa duminică, între

ADVERTISEMENT

Clasamentul etapei: 

thibaut

 

Clasament general: 

froome

ADVERTISEMENT

 

****************************************************************************************************************

Penultima etapă din Alpi desfăşurată între Saint-Jean-de-Maurienn şi La Tussuire-Les Sybelles promitea spectacol. Totuşi, Froome avea în buzunar un avans de 2 minute şi jumătate, astfel că era greu de crezut că cineva poate să îi ameninţe superioritatea. 

ADVERTISEMENT

Rutierul de la Sky a controlat cursa şi a fost atacat de principalul său oponent, Nairo Quintana cu doar 5 kilometri pînă la final. Froome l-a lăsat în schimb pe Nibali să ia avansa, în condiţiile în care “Rechinul” era la peste 8 minute în urmă. Cîştigătorul de anul trecut avea un sezon dezamăgitor, însă a obţinut o victorie de etapă meritată, Nibali fiind cel mai combativ rutier al etapei.

La general, Quintana a reuşit să îi smulgă 30 de secunde lui Froome şi să scadă avansul la 2 minute şi 38 de secunde. Ultima etapă montană se anunţă şi cea mai spectaculoasă între Modane şi Alpe D’Huez. Etapa se încheie pe legendara ascensiune Alpe D’Huez, însă pe traseu va mai fi de străbătut un munte infernal, Col de Galibier.

ADVERTISEMENT

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!