News

Chirurg din Târgu-Jiu, reținut pentru că cerea bani pentru operații. Medicul, interceptat de DNA: „Doamne, Maica Domnului, fereşte-mă de procurori“

Un medic chirurg din Târgu-Jiu a fost reținut pentru că cerea bani pentru operații. Interceptările din cabinetul acestuia au scos la iveală că bărbatul rostea o rugăciune care să-l ferească de procurori.
08.07.2021 | 16:53
Chirurg din TarguJiu retinut pentru ca cerea bani pentru operatii Medicul interceptat de DNA Doamne Maica Domnului ferestema de procurori
Chirurg din Târgu-Jiu, reținut pentru că cerea bani pentru operații. Medicul, interceptat de DNA: „Doamne, Maica Domnului, fereşte-mă de procurori“ Sursa foto: captură video
ADVERTISEMENT

Medicul Gheorghe Neață de la Spitalul Județean Târgu-Jiu a fost reținut de procurorii din Gorj. Acesta este acuzat că nu intra în sala de operație dacă pacientul sau rudele acestuia nu cotizau pentru acest lucru.

Pe numele doctorului s-au depus mai multe denunțuri. Oamenii legii au găsit sume importante de bani în cabinetul acestuia.

ADVERTISEMENT

Chirurg din Târgu-Jiu, reținut pentru că cerea bani pentru operații. Medicul, interceptat de DNA: „Doamne, Maica Domnului, fereşte-mă de procurori“

„În cauză s-au formulat patru denunţuri, iar din declaraţiile martorilor denunţători s-a conturat ideea că medicul N.G. nu intervine chirurgical până nu primeşte sume de bani de la pacientul care urmează să fie operat, necontând starea materială a bolnavului,” au transmis procurorii.

Din interceptările DNA a reieșit faptul că medicul era conștient de ilegalitatea faptelor sale. Acesta rostea o rugăciune care ar fi trebuit să-l ferească de procurori: „Doamne, Maica Domnului, dă-mi sănătate, bani mulţi, bine lui A…, fereşte-mă de boală, fereşte-mă de procurori!” 

ADVERTISEMENT

Mai mult, se pare că doctorul vorbea singur destul de frecvent. Monologurile au ajuns pe mâna procurorilor: „De pildă, în data de 09.06.2021, la ora 22:45, fiind de gardă, medicului N.G. îi sună telefonul, iar din discuţia pe care o poartă rezultă că este chemat la o urgenţă. Acesta iese din birou şi la ora 23:00 revine în cabinet, unde poartă cu voce tare următorul monolog: „Dacă e speranţă de ceva bănuţi, internez! Dacă nu, nu internez!”

O altă interceptare din biroul acestuia a înregistrat momentul în care Gheorghe Neață a primit un plic cu bani de la un bărbat. După ce omul a părăsit cabinetul, medicul a purtat o discuție cu sine: „… ce făcu… subţire de tot. 4… 5… 6…aaa, bun mă! Buuun! Mi-a dat 5 milioane, hai… păi da. Şase. Normal, trebuia să fie 6. Păi da… moşu, doar n-ai vrea moşu… moşu trăieşte… mă aşteptară 6… Mă aşteptară 6!”.

ADVERTISEMENT

Procurorii au explicat că medicul refuza să intre în sala de operație dacă nu era recompensat de pacient. În plus, dacă suma primită era considerată prea mică, acesta era vizibil nemulțumit.

Sume importante de bani, găsite de oamenii legii în cabinetul său

La perchezițiile efectuate la data de 8 iulie, procurorii au găsit în cabinetul medicului N.G. din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Tg-Jiu sume de bani în valoare totală de peste 71.000 RON.

ADVERTISEMENT

Vorbim de 52.200 lei, restul valută, 3400 euro şi 350 lire sterline. Banii erau depozitați într-un dulap, iar, pe lângă aceștia, au mai fost depistate și alte bunuri, băuturi alcoolice, cafea, parfumuri sau ţigări.

Din declarația de avere reiese că Gheorghe Neață deține depozite bancare în valoare totală de mai bine de 1.400.000 lei. El a fost reținut preventiv pentru 24 de ore.

Procurorii au mai transmis că, doar în perioada 06.06.2021 – 16.06.2021, medicul ar fi primit sume de bani și diverse alte bunuri de la nouă persoane. În acest caz, ancheta este în desfășurare.

ADVERTISEMENT
Tags: