ADVERTISEMENT
News

Chirurgii au transplantat un rinichi pacientului greșit. Eroarea medicală majoră s-a întâmplat în SUA

Eroare medicală majoră la un spital din SUA. Chirurgii au transplantat un rinichi pacientului greșit.
Autor: Adrian Baciu | 14.07.2021 | 22:46
Chirurgii au transplantat un rinichi pacientului greșit. Eroarea medicală majoră s-a întâmplat în SUA
Chirurgii au transplantat un rinichi pacientului greșit. Eroarea medicală majoră s-a întâmplat în SUA. Sursa foto: hepta.ro

O eroare medicală inexplicabilă s-a produs la începutul lunii iulie peste ocean. O echipă de chirurgi de la un spital din Ohio a transplantat un rinichi la o altă persoană decât cea care trebuia să-l primească.

ADVERTISEMENT

Pacientul care avea nevoie urgentă de rinichi a rămas în așteptare şi nu se ştie când va primi organul salvator, potrivit presei americane.

Singura veste bună în tot acest context de gafe medicale este că persoana care a primit un rinichi greșit se simte bine. Norocul acesteia a fost că grupele de sânge au fost compatibile.

ADVERTISEMENT

Gafă medicală majoră în SUA. Chirurgii au transplantat un rinichi pacientului greșit

Încurcătura medicală din Statele Unite a avut loc pe 2 iulie, la University Hospitals (UH), însă abia luni, 12 iulie, reprezentanţii spitalului au făcut public incidentul.

Conducerea unității a prezentat scuze public, într-un comunicat şi a spus că spitalul a deschis o anchetă pentru a afla cum s-a produs încurcătura.

ADVERTISEMENT

S-au luat deja și decizii contra celor care au greșit. Până în prezent, doi angajaţi au fost suspendaţi până la finalizarea anchetei, scrie News Cleveland.

”Am cerut cele mai sincere scuze acestor pacienţi şi familiilor lor. Recunoaştem că ne-au încredinţat îngrijirea lor. Situaţia este pe deplin incompatibilă cu angajamentul nostru de a ajuta pacienţii să devină din nou sănătoşi şi să-şi trăiască viaţa la maximum”, se arată în declarația echipei medicale de la University Hospitals.

ADVERTISEMENT

În urma acestui incident spitalul spune că a notificat reţeaua naţională de transplant de organe cu privire la eroarea comisă.

În notificare se precizează că reprezentanţii spitalului ”analizează cu atenţie această situaţie pentru a înţelege ce a dus la comiterea erorii şi pentru a se asigura că un astfel de eveniment nu se va mai repeta vreodată”.

ADVERTISEMENT

Alt incident grav raportat la spitalul din Ohio, în 2013

Eroarea din acest an amintește americanilor de o altă gafă uriașă, petrecută tot la unitatea medicală din Ohio. În 2013, Sarah Fudacz avea nevoie de un rinichi, iar fratele ei era donatorul. Cu toate acestea, în momentul transplantului a apărut o uriașă confuzie.

”Știam că ceva nu a funcționat imediat ce am fost scoasă din operație, deoarece mi-am ridicat cămașa și nu a existat nicio incizie”, a spus Fudacz în timpul unui interviu din 2013, scrie sursa citată.

ADVERTISEMENT

Intervenția nu a mai avut loc deoarece o asistentă medicală din spital a aruncat din greșeală rinichiul fratelui ei.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!