News

Chirurgul Gheorghe Burnei, condamnat pentru luare de mită. Decizia este definitivă

31.03.2021 | 10:20
Chirurgul Gheorghe Burnei condamnat pentru luare de mita Decizia este definitiva
Chirurgul pediatru a fost condamnat definitiv pentru luare de mită. Sursa foto: Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Medicul Gheorghe Burnei a fost condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare pentru luare de mită. Sentința pronunțată cu puțin timp în urmă de magistrații Curții de Apel București este definitivă.

Potrivit procurorilor, în perioada mai – decembrie 2016, controversatul chirurg pediatru ar fi luat mită 3.250 de euro şi aproape 40.000 de lei de la 22 de părinţi și ar fi încercat să mascheze banii respectivi în contracte de donații.

ADVERTISEMENT

În plus, pe copii i-ar fi operat pentru afecțiuni inexistente, iar familia sa ar fi primit deplasări în străinătate de la firma care îi furniza proteze neomologate. De altfel, la dosar ar exista numeroase declaraţii ale martorilor, înregistrări ambientale dar şi înscrisuri care probează infracțiunile.

Gheorghe Burnei, condamnat la doi ani și șase luni de închisoare cu suspendare

Curtea de Apel l-a achitat, însă, pe Gheorghe Burnei pentru acuzația de primire de foloase necuvenite și i-a redus numărul de zile de muncă în folosul comunității la jumătate.

ADVERTISEMENT

Reduce perioada interzicerii celorlalte drepturi de la 5 ani, la 2 ani. Menține celelalte pedepse complementare și accesorii aplicate de prima instanță.

Reduce termenul de supraveghere a executării pedepsei principale de la 4 ani, la 3 ani. Reduce numărul zilelor de muncă neremunerată în folosul comunității la care a fost obligat inculpatul, de la 120 zile, la 60 zile”, se mai arată în minuta instanței.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Burnei a fost trimis în judecată pentru luare de mită pe 8 iunie 2017, după ce ar fi pretins bani de la părinţi pentru a opera copiii internaţi la Spitalul “Marie Curie” din Bucureşti.

De asemenea, procurorii susţin că există indicii privind săvârşirea unor infracţiuni contra vieţii şi integrităţii corporale sau sănătăţii. Minorii erau internați pentru perioade îndelungate de timp, nejustificate medical, sau în mod repetat, fără să fie efectuată vreo intervenţie chirurgicală.

ADVERTISEMENT

În felul acesta, medicul ar fi încercat să-i determine pe părinți să dea bani sau alte foloase pentru operațiile respective. Copiii aveau anumite deficienţe fizice care puteau fi corectate medical.

ADVERTISEMENT
Tags: