Fotbal intern

Chivorchian, condamnat în dosarul finanţării lui Poli Timişoara

Preşedintele formaţiei Juventus Bucureşti, Gheorghe Chivorchian, a fost găsit vinovat în cazul finanţării din bani publici a clubului Poli Timişoara.
03.01.2018 | 19:55
Chivorchian condamnat in dosarul finantarii lui Poli Timisoara

Curtea de Apel Timişoara a luat o decizie finală în ceea ce priveşte finanţarea din bani publici a clubului Poli Timişoara, deţinut de Marian Iancu, pentru banii acordaţi de Consiliul Judeţean Timişoara. Astfel, preşedintele echipei Juventus Bucureşti, Gheorghe Chivorchian a fost condamnat.

Deşi cei de la DNA au cerut pedepse cu executare pentru persoanele implicate, acestea au primit sentinţe cu suspendare. Sechesterul pe bunuri rămâne însă, iar Gheorghe Chivorchian apare şi în dosarul deschis pentru finanţarea de la primărie din aceeaşi perioadă, dar în respectivul doar nu s-a pronunţat până în acest moment nici prima instanţă.

Chivorchian, trimis în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu

În judecată au fost trimişi şapte funcţionari din CJT, pentru abuz în serviciu: fostul preşedinte al CJ Constantin Ostaficiuc, şi fostul secretar Petrişor Nădăştean, acuzaţi de abuz în serviciu în formă continuă. Funcţionarii publici Răzvan Hrenoschi, Daniela Pepa, Dan Sabin Cionvică, Petru Borza şi Mircea Marian Mihuţ au fost trimişi în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în formă contunuată.

De la Poli Timişoara, Cheorghe Chivorchian, Ion Negrei şi Liviu Ioan Roşca sunt cele trei persoane care au fost trimise în judecată pentru complicitate la abuz în serviciu în formă continuată şi fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuă. 

Mai mult, Gheorghe Chivorchian şi Constantin Ostaficiuc pot fi liniştiţi că au scăpat de peddeapsa cu executare, dar au rămas cu sancţiunea cu suspendare. Astfel, aceştia nu vor mai putea să mai lucreze vreodată în instituţii publice. De asemenea, va urma un proces civil, pentru a se stabili dacă se va dispune recuperarea prejudiciului.