Fotbal international

E din ce în ce mai serios: şi medicii vorbesc despre finalul carierei lui Chivu

Situaţia fostului internaţional Cristi Chivu devine tot mai dificilă pentru jucătorul lui Inter. Prognozele medicale emise atît în Italia, cît şi în SUA evidenţiază că şansele ca românul...
10.08.2013 | 12:16
E din ce in ce mai serios si medicii vorbesc despre finalul carierei lui Chivu

Situaţia fostului internaţional Cristi Chivu devine tot mai dificilă pentru jucătorul lui Inter. Prognozele medicale emise atît în Italia, cît şi în SUA evidenţiază că şansele ca românul să fie nevoit să îşi încheie cariera din cauza accidentărilor repetate au crescut semnificativ în ultima perioadă de timp. Inter s-a aflat în turneu de pregătire în State, prilej pentru nerazzurri de a-l supune pe Chivu unor amănunţite controale efectuate în cele mai performante clinici de pe teritorul SUA.

Verdictul medicilor e mai degrabă unul pesimist şi, deşi conducătorii milanezi refuză să comenteze situaţia lui Cristi, în Italia zvonurile privind o apropiată discuţie decisivă între oficialii clubului, jucător şi agentul acestuia, Victor Becali, în cadrul căreia există şi varianta propunerii de reziliere de comun acord a contractului ce expiră în vara lui 2014 prind tot mai mult contur. Faptul că Inter doreşte să încheie conturile cu Chivu este dovedit şi de achiziţiile făcute în această vară, Rolando, Wallace şi Juan Jesus îi închid opţiunile de a mai fi luat în calcul chiar şi în eventualitatea revenirii sale din punct de vedere fizic. De altfel, noul antrenor, Walter Mazzari a declarat că din punctul său de vedere respectă tot ce a făcut Chivu pentru Inter în anii anteriori dar nu se încadrează în planurile sale tactice. Faptul că ipoteza încheierii carierei poate deveni curînd realitate a fost recunoscut într-un fel şi de Victor Becali, care a declarat pentru Calciomercto.it că se aşteaptă întoarcerea echipei din SUA pentru întîlnirea decisivă.

A avut 14 accidentări de cînd a venit în Italia

Chivu pare jucătorul cu muşchi de sticlă şi articulaţii de porţelan. Pentru că de la sosirea în Italia, la AS Roma, în vara lui 2003, românul a fost unul dintre cei mai frecvenţi pacienţi ai clinicilor. Cele mai multe probleme le-a avut cu degetele de la picioare, la stîngul pe vremea cînd era în gialorosso şi a stat aproape un an, la dreptul la Inter, problemă care îl sîcîie şi în prezent. Nu au lipsit însă din panoplia problemelor medicale ligamentele de la genunchi, gleznele sau rupturile musculare. Cea mai periculoasă accidentare s-a petrecut însă în ianuarie 2010, cînd s-a ciocnit cap în cap cu Sergio Pellissier de la Verona şi s-a ales cu un hematom şi cu o fractură craniană care a necesitat intervenţie chirurgicală. Din acel moment Cristi a purtat permanent o cască de protecţie, după modelul celei utilizate la Chelsea de portarul Petr Cech.

Tags: