Stiri sportive

CHIVU s-a hotărît! „Ar fi ca şi cum mi-aş trăda familia!”

Răzvan Burleanu şi-a început vijelios mandatul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi, după ce l-a demis încă de la primul discurs pe sforarul Adalbert Kassai din funcţia de...
18.03.2014 | 00:12
CHIVU sa hotarit Ar fi ca si cum mias trada familia
ADVERTISEMENT

Răzvan Burleanu şi-a început vijelios mandatul de preşedinte al Federaţiei Române de Fotbal şi, după ce l-a demis încă de la primul discurs pe sforarul Adalbert Kassai din funcţia de secretar general al FRF, încearcă să se înconjoare de nume cît mai importante pentru a-şi îndeplini obiectivele promise în campanie. Lovitura cea mai mare pe care tînărul ajuns în fruntea fotbalului nostru vrea să o dea este cooptarea lui Cristi Chivu în echipa sa! Mutarea părea plauzibilă, mai ales în contextul retragerii iminente a fostului căpitan al României, decizie forţată de accidentările repetate.

„Cred că l-am convins”

Zilele trecute, Răzvan Burleanu i-a făcut o vizită actualului jucător al lui Inter Milano chiar la reşedinţa acestuia de la Corbeanca. Cei doi au stat de vorbă în jur de un ceas, iar la finalul întrevederii preşedintele FRF era optimist. „Mi-a spus că se gîndeşte, dar cred că l-am convins”, le-a dezvăluit şeful fotbalului din România celor doi parteneri care l-au însoţit la discuţia cu Chivu.

ADVERTISEMENT

Răspunsul e “nu”! Nu se dezice de Gică Popescu

Cristi n-a fost însă atît de uşor de înduplecat precum şi-a închipuit Burleanu. Interistul, a aflat în exclusivitate FANATIK.RO, s-a decis să-i spună un mare „nu” noului şef FRF! Duminică seara, fostul căpitan al României a ieşit la un restaurant select din Capitală cu un grup de prieteni şi le-a explicat acestora raţionamentul care îl împinge către refuz. „Eu mi-am dat cuvîntul că voi fi în echipa lui Gică Popescu. Popescu este primul care m-a sunat şi mi-a făcut oferta de a merge cu el. În plus, este vorba şi despre fraţii Becali, care fac parte din familia mea. Victor mi-e naş, Giovani a fost mereu alături de mine, de cînd eram copil. Dacă m-aş duce acum la Federaţie, cînd ei sînt la închisoare, ar fi ca şi cum mi-aş trăda familia, nu e felul meu”, a fost discursul tranşant pe care Chivu l-a ţinut în faţa apropiaţilor.

Alături de Chiodi în meseria de impresar

Cei prezenţi la masă au povestit şi despre cum, mai nuanţat, fotbalistul de 33 de ani a adus şi alte argumente care ar bloca o venire a sa la FRF cu Burleanu preşedinte. „Cristi a spus că, în acest moment, fără un nume mare lîngă el s-ar simţi stingher. Gică Popescu era cu adevărat un nume mare, căpitanul Barcelonei. Adică Cristi a jucat la Ajax, la Roma, la Inter Milano, lumea din străinătate l-ar întreba cine e Răzvan Burleanu, un tînăr de 29 de ani şi şeful lui, în loc să discute despre problemele reale ale fotbalului românesc”, au dezvăluit prietenii fostului căpitan al României. Mai mult, Chivu este hotărît să nu le întoarcă spatele fraţilor Becali, mentorii săi, şi pare dispus să conducă alături de Pietro Chiodi firma de impresariat a acestora pînă unul dintre cei doi se va elibera din închisoare. Ar fi primul eşec major al lui Burleanu de cînd a cîştigat total surprinzător şefia fotbalului românesc.

ADVERTISEMENT

50 de meciuri a strîns Chivu din postura de căpitan al echipei naţionale a României în cele 75 de selecţii

3 goluri a marcat fostul căpitan pentru prima reprezentativă

13 trofee a cucerit Chivu cu cele trei echipe pentru care a evoluat în străinătate, Ajax, AS Roma şi Inter Milano, cel mai important fiind Liga Campionilor, în 2010

ADVERTISEMENT
Tags: