Carousel hot news

Un om important din viaţa lui Chivu TRAGE SEMNALUL DE ALARMĂ: “Să nu uite ce s-a întîmplat recent. Banul e dat dracului!”

Retragerea lui Cristi Chivu a fost primită cu destul entuziasm de Ioan Sdrobiş, cel care l-a lansat pe fotbalist în fotbalul mare. Într-un dialog cu FANATIK, "Părintele" susţine că era momentul...
Autor: Nicu Bădescu | 31.03.2014 | 16:23
Un om important din viaţa lui Chivu TRAGE SEMNALUL DE ALARMĂ:
Cristian Chivu.

Retragerea lui Cristi Chivu a fost primită cu destul entuziasm de Ioan Sdrobiş, cel care l-a lansat pe fotbalist în fotbalul mare. Într-un dialog cu FANATIK, “Părintele” susţine că era momentul ca fostul său elev să ia această decizie, în contextul problemelor medicale, dar îi atrage atenţia că drumul ales, cel de impresar, poate fi destul de primejdios.

Eu tot timpul am zis că dacă ai fost cineva, să ieşi frumos din scenă, nu cenuşiu, cum fac alţii. Îl felicit dacă a luat decizia de a se retrage, pentru că, la vîrsta lui şi la problemele medicale pe care le-a avut, e greu să mai revii la nivelul la care ai fost. Şi aşa, ce să faci, să te păcăleşti singur?“, îşi începe Sdrobiş discursul, care apoi îşi aduce aminte rapid cîteva episoade care-l au în centrul atenţiei pe fostul căpitan al echipei naţionale.

Chivu putea să-l “demită”

În 1997, la CSM Reşita era antrenor chiar Ioan Sdrobiş, iar la antrenamentele echipei trăgea tare de ceva vreme un puşti pe nume Cristi Chivu. Tehnicianul îşi aminteşte cum a început aventura în fotbalul mare a celui care azi s-a retras de la Inter Milano. “Ca să îl bag pe Cristi fundaş stînga, aşa cum îl vedeam eu, l-am scos din echipă chiar pe căpitan, pe Panescu. Ăsta, nervos, mi-a zis: . Eu i-am răspuns să strîngă bani de avion, că în cîţiva ani o să îl caute prin Europa pe la meciuri. Eu l-am simţit de mic pe Cristi. Întrunea, la 16 ani, toate calităţile unui jucător mare. Dar mare!“, îşi reaminteşte “Părintele”.

“Ta-su l-a crescut, eu i-am dat turaţia”

Sdrobiş continuă pe şirul amintirilor şi, fără să îşi ascundă în vreun moment mîndria provocată de realizările lui Chivu, susţine că fostul său elev nu l-a mai sunat de cîţiva ani. “Cristi e, de departe, cel mai mai de succes fotbalist pe care l-am pregătit şi sunt foarte fericit pentru ce a strîns el în carieră. Eu nu am mai vorbit cu el de cîţiva ani, mă mai aud cu maică-sa la telefon, dar nu sunt supărat. Nu se sună ei fiu cu tată, ce naiba! Oricum, un moment de care o să-mi aduc aminte mereu este primul său interviu la Ajax. E filmat, tot, există înregistrarea. A spus atunci că eu sunt antrenorul pe care îl respectă cel mai mult, că şansa vieţii lui am fost eu. Vă daţi seama… Adevărul e că, pînă la urmă, mă-sa la născut, ta-su la crescut, iar eu i-am dat turaţia în plus“, spune tehnicianul.

“E mai uşor să faci bani fără să transpiri”

La final, “Părintele” a încercat să-i transmită cîteva sfaturi lui Chivu prin intermediul FANATIK, iar aluziile la situaţia în care se află Gică Popescu acum sunt clare. “Eu nu-l condamn că se face impresar, pentru că nu toţi fotbaliştii au vocaţie de antrenor. Oricum, e mai uşor să faci bani fără să transpiri, decît să fii la teren, cu jucătorii. Dobrin, care e coleg de generaţie cu mine, îmi şi zicea: . Eu lui Chivu vreau să-i spun, pentru că sigur o să citească, să fie atent, să nu moşteanească alte belele din spate. Să fie băiat deştept! Banul e dat dracului şi aţi văzut ce s-a întîmplat recent. Un impresar care îşi face banul cinstit, stă liniştit. Aşa să fie şi el, că apoi îi dau şi eu jucători crescuţi cum l-am crescut şi pe el. Ştie şi el că va face milioane dacă pun eu ochiul şi mîna“, încheie Sdrobiş.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 841. 32 pagini + CD. Doar 10lei!