Sporturi

Chris Froome, primul mesaj după accidentul grav! ”Ştiu cât sunt de norocos că mă aflu astăzi aici”

Chris Froome primul mesaj dupa accidentul grav Stiu cat sunt de norocos ca ma aflu astazi aici

Chris Froome, unul dintre cei mai buni cicliști din lume în ultimii ani, se află în stare gravă, informează presa italiană și este cert faptul că nu va putea lua startul anul acesta, în luna iulie, la Turul Franței, comnpetiția pe care britanicul o iubește cel mai mult. Absența sa la cel mai important Tur al anului este confirmată și de managerul echipei Ineos, pentru care aleargă Froome. David Brailsford este catgoric în acest sens: “E clar că nu va putea lua startul în iulie, în Turul Franței”.


UPDATE, 15 iunie, ora 20:12 / Chris Froome a ieșit de la terapie intensivă și a publicat un mesaj pe site-ul oficial al echipei Ineos și o fotografie de pe patul de spital. ”Le mulţumesc tuturor celor care mi-au transmis urări de bine după accident. Evident, este o perioadă grea, dar am prins multă putere prin susţinerea primită în ultimele trei zile. Nu m-aş fi aşteptat niciodată la atât de multă susţinere. Le sunt recunoscător echipei, în special doctorului Richard Usher şi echipei sale medicale, care au fost exemplari după accident. Le sunt recunoscător şi celor de la salvare şi tuturor celor de la spitalul Roanne care au intervenit şi m-au stabilizat, precum şi chirurgilor, medicilor şi asistentelor de la Spitalul Universitar St. Etienne, care su făcut absolut totul şi cărora le sunt veşnic recunoscător. Ştiu cât sunt de norocos că mă aflu astăzi aici şi cât le datorez paramedicilor şi personalului medical al cursei. Pentru mine este un pas important înapoi, dar mă concentrez pe viitor. Recuperarea va dura mult, dar începe acum şi sunt concentrat total pentru a reveni la cea mai bună formă. Vreau să le mulţumesc soţiei mele Michelle şi familiei mele. Au fost alături de mine la fiecare pas şi iubirea şi susţinerea lor mă vor motiva ca să revin cât mai curând posibil”, a spus rutierul britanic.


UPDATE, 15 iunie, ora 13:52 / BBC dezvăluie că rutierul Chris Froome a suferit și o fractură de gât în căzătura suferită miercuri la recunoașterea traseului din Criterium du Dauphine. Conform ultimelor informații, britanicul va fi nevoit să rămână în spital șase săptămâni, iar medicii sunt de părere că perioada de recuperare va fi de șase luni.


UPDATE: 13.06.2019: Britanicul Chris Froome trece prin momente grele. Cvadruplul câștigător de tur al Franței a fost operat la femur, coaste și cot! Froome este la terapie intensivă și managerul echipei Ineos, Dave Brailsford spune că a fost o accidentare foarte serioasă: “Nu este într-o stare grozavă! Există accidente și accidente grave. Acesta este un accident grav. Nu a fost doar un accident serios, a fost unul ciudat”. Froome a căzut înaintea unei etape din Criteriul Dauphine la o viteză de 55 de km/h.


UPDATE: 12.06.2019: După informațiile de ultimă ore ale presei din Italia Chris Froome a suferit o fractură de peroneu și nu de șold, cum s-a crezut inițial, însă participarea sa la Turul Franței s-a încheiat aici.

Chris Froome, accidentare gravă, va rata Turul Franței

O veste cât se poate de rea în primul rând pentru Chris Froome, dar și pentru numeroșii săi fani. Britanicul a suferit un teribil accidentat, lovindu-se de un zid, miercuri dimineață, la o mișcare de rutină înaintea startului în etapa a patra a cursei Criterium du Dauphine. Câteva minute rutierul nici nu a fost în stare să vorbească.

Froome a fost transportat imediat la spital și este suspect de fractură de șold iar dacă această presupunere se va adeveri atunci numărul lunilor de indisponibilitate pentru ciclistul britanic va fi destul de mare, posibil chiar până la sfârșitul anului. Froome a decis să participe la această competiție puțin cunoscută pentru a se pregăti de Turul Franței, care ia startul pe 6 iulie, în capitala Belgiei, la Bruxelles.

Chris Froome a fost transportat de urgență la spital

Dorea să egaleze recordurile altor rutieri celebri în Turul Franței

Chris Froome este unul dintre rutierii deja inntrați în cartea legendelor Turului Franței, pe care l-a câștigat până acum de patru ori și își pusese mari speranțe că acum va veni rândul victoriei cu numărul 5. El a ieșit invingător în 2013, 2015, 2016 și 2017. În momentul în care s-a petrecut nedoritul incident Froome ocupa locul 8, după trei etape, în Criterium du Dauphine.

Chris Froome a câștigat de patru ori Turul Franței

Motivația britanicului de a câștiga pentru a cincea oară Turul Franței era pentru a reuși astfel să îi egaleze la număr de victorii pe celebrii Eddy Merckx, Jean Anquetil, Bernard Hinault și Miguel Indurain. Și cum avusese o stagiune discretă până acum a decis să facă puțin antrenament participând la Criterium du Dauphine.