Sport

Christian Eriksen se antrenează cu echipa la care a debutat în fotbalul profesionist. „Mă simt de parcă m-aș fi întors acasă”

Mijlocașul danez Christian Eriksen a revenit, după 9 ani, la echipa la care a debutat în fotbalul profesionist. El este în căutarea unei echipe, după ce Inter Milan i-a reziliat contractul în luna decembrie.
25.01.2022 | 17:46
Christian Eriksen se antreneaza cu echipa la care a debutat in fotbalul profesionist Ma simt de parca mas fi intors acasa
Christian Eriksen se antrenează cu Jong Ajax, echipa a doua a celebrului club olandez. Sursa foto: english.ajax.nl
ADVERTISEMENT

Christian Eriksen s-a întors la Amsterdam, pentru a se antrena cu echipa a doua a clubului olandez. Inter Milan i-a reziliat contractul la jumătatea lunii decembrie, astfel că el se află în căutarea unei echipe.

Christian Eriksen se antrenează cu Jong Ajax la un nivel înalt

Mijlocașul danez este în urmă cu pregătirea fizică după ce în vara anului 2021 a fost la un pas de moarte. El nu mai are voie să joace în Italia, dar își caută o echipă la care să evolueze, mai ales că visează să fie prezsent, pe teren, la Campionatul Mondial 2022 din Qatar.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, în această perioadă se antrenează cu echipa a doua a lui Ajax Amsterdam. „Sunt foarte fericit să fiu aici. La Ajax cunosc oamenii, parcă mă întorc acasă pentru că am fost aici atât de mult timp”, a spus Eriksen, conform bbc.com.

Cu Jong Ajax mă pot antrena la un nivel înalt. Asta e pregătirea perfectă pentru mine. Vreau să fiu din nou cel mai bun, astfel încât, atunci când găsesc un club nou, să pot juca bine acolo cât mai repede posibil”, a mai spus danezul.

ADVERTISEMENT

Christian Eriksen și-a început cariera de profesionist la Ajax Amsterdam

Jucătorul care pe 14 februarie va împlini 30 de ani și-a început cariera de profesionist la echipa olandeză Ajax Amsterdam. A debutat în campionatul Olandei în 2009, iar până în 2014 a bifat 162 de meciuri pentru Ajax (113 în campionat), marcând 32 de goluri (dintre care 25 în Eredivisie).

A fost transferat de Tottenham Hotspur în 2013 și a rămas la echipa engleză timp de șapte sezoane. A adunat 305 partide (226 în Premier League), după care a ajuns la Inter Milano.

ADVERTISEMENT

La echipa italiană, lucrurile nu au mai mers așa de bine pentru el. În primul sezon a strâns doar 17 partide în Serie A, plus alte 26 în sezonul 2020/2021. La un moment dat, chiar s-a pus problema ca Inter să renunțe la serviciile lui, din cauza prestațiilor modeste.

Christian Eriksen a fost la un pas de moarte la EURO 2020

A venit, însă, Campionatul European din vară, amânat un an din cauza pandemiei, iar Eriksen a fost la un pas de moarte în chiar primul meci din grupe al Danemarcei, 0-1 cu Finlanda.

ADVERTISEMENT

În minutul 42, Christian Eriksen s-a prăbușit pe gazon fără să fie atins de vreun adversar. El a fost resuscitat de medici, fiind stabilizat, și a petrecut o perioadă lungă în spital. În cadrul unei intervenții considerate de rutină, medicii i-au implantat un defibrilator cardiac.

Protocolul din Italia este unul foarte strict, iar danezul nu mai are voie să joace la nicio echipă din peninsulă. Cu toate acestea, el a efectuat pe 4 august primul antrenament după accidentul nefericit de la EURO 2020.

Din acest motiv, el este în căutarea unei echipe. El ar putea ajunge la Tottenham sau la Ajax și vrea să facă acest lucru cât mai repede, pentru a fi în lotul Danemarcei care va participa la Campionatul Mondial 2022 din Qatar.

ADVERTISEMENT