Sport

Christian Eriksen, externat din spital! Şi-a vizitat colegii de la echipa naţională

Christian Eriksen a fost externat din spital la şase zile după ce a suferit un stop cardiac în timpul meciului Danemarca - Finlanda, de la Euro 2020.
18.06.2021 | 19:33
Christian Eriksen externat din spital Sia vizitat colegii de la echipa nationala
ADVERTISEMENT

Mijlocaşul naţionalei daneze, Christian Eriksen, a fost externat din spital la şase zile de la accidentul îngrozitor suferit în meciul Danemarca – Finlanda, încheiat 0-1, în a doua zi de la Campionatul European din 2020.

Christian Eriksen, externat din spital!

Fotbalistul Interului a suferit un stop cardiac în timpul meciului şi a avut nevoie de manevre de resuscitare chiar pe stadionul Parken. Atunci, colegii săi au făcut un zid în jurul colegului lor, astfel încât să nu se vadă imaginile cu Eriksen în suferinţă.

ADVERTISEMENT

După ce şi-a revenit, Eriksen a fost transportat la spital pentru a-şi continua recuperarea şi pentru a face un set de analize amănunţite. A stat acolo 6 zile, iar după ce a fost externat, primul lucru pe care l-a făcut a fost să îşi viziteze colegii de la naţională.

Comunicatul Federaţiei: “Şi-a vizitat colegii la spital”

Externarea lui Eriksen a fost anunţată într-un comunicat emis de Federaţia Daneză de Fotbal: “Christian Eriksen a fost operat cu succes şi a fost externat din Righospitalet. Astăzi şi-a vizitat coechipierii de la echipa naţională la Helsingor şi de acolo va merge acasă pentru a petrece timp alături de familie”.

ADVERTISEMENT

Danezii au ţinut să continue meciul împotriva Finlandei în aceeaşi seară după ce au luat legătura cu Eriksen în spital. Însă, jucătorii au resimţit încă şocul accidentului suferit de colegul lor şi au pierdut cu 0-1.

Christian Eriksen, mesaj pentru fani: “Operaţia a decurs foarte bine şi sunt bine în circumstanţele date”

Danemarca a cedat şi în al doilea meci de la Euro, 1-2 împotriva Belgiei, însă mai are o şansă la calificare. Trebuie să învingă Rusia şi în acest scenariu ar fi şanse mari pentru un clasament în trei cu Rusia şi Finlanda.

ADVERTISEMENT

Christian Eriksen a transmis un mesaj după ieşirea din spital: “Mulţumesc mult pentru numărul uriaş de mesaje de încurajare. A fost incredibil să le văd şi să le simt. Operaţia a decurs foarte bine şi sunt bine în circumstanţele date.

Am fost foarte bucuros să îi văd pe băieţi după meciul foarte bun pe care l-au jucat aseară (n.r. cu Belgia). Nu trebuie să mai spun că o să îi încurajez în meciul cu Rusia de luni”.

ADVERTISEMENT

Medicul naţionalei: “Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac”

Medicul naţionalei Danemarcei, Martin Boesen, a declarat că nu există deocamdată o cauză clară a accidentului suferit de Christian Eriksen: “Eu nu am văzut live ce s-a întâmplat, am văzut la televizor, la fel ca voi. Era dus. I-am făcut manevre de resuscitare şi a fost un stop cardiac. Cât de aproape eram noi?

Nu ştiu, l-am adus înapoi, a fost destul de rapid. Nu sunt cardiolog, aşa că nu pot spune de ce s-a întâmplat, las asta pe seama experţilor”, a spus Martin Boesen după accident.

Lui Christian Eriksen i s-a montat un defibrilator intern după stopul cardiac suferit în timpul meciului. Încă nu se ştie dacă fotbalistul va mai putea juca vreodată.

  • 29 de ani are Christian Eriksen
  • 109 prezenţe a bifat fotbalistul în naţionala Danemarcei

 

ADVERTISEMENT