Sport

Christian Eriksen, încă două pase de gol într-un amical. Când va debuta danezul la Brentford

Christian Eriksen revine în fotbal la 8 luni după accidentul teribil care îi putea fi fatal și a fost prezentat fanilor înaintea partidei Brentford - Crystal Palace.
22.02.2022 | 08:41
Christian Eriksen inca doua pase de gol intrun amical Cand va debuta danezul la Brentford
ADVERTISEMENT
22-02-2022
06:42

Eriksen, evoluții magistrale în amicale

Mijlocașul Christian Eriksen a jucat al doilea său meci după accidentul suferit la Euro 2020 și a dat două pase decisive în amicalul pe care noua sa echipă, Brentford, l-a terminat la egalitate, scor 2-2, cu Rangers.

Danezul a evoluat timp de 80 de minute în jocul de luni, după ce în urmă cu o săptămână evoluase o oră într-o altă întâlnire amicală. Este tot mai probabil faptul că Eriksen va fi inclus în lot de managerul Thomas Franck pentru partida pe care Brentford o are sâmbătă, 26 februarie, pe teren propriu, cu Newcastle United, în etapa a 27-a din Premier League.

14-02-2022
18:35

Eriksen, pasă de gol la revenirea pe teren

Christian Eriksen a jucat pentru prima dată fotbal după accidentul teribil suferit la Euro 2020 și a dat o pasă de gol în partida amicală pe care Brentford a câștigat-o cu Southend United, scor 3-2.

Mijlocașul danez, care astăzi a împlinit 30 de ani, a fost titular și a pasat decisiv la primul gol al întâlnirii, după ce a recuperat balonul la mijlocul terenului. Eriksen a rămas pe gazon timp de 60 de minute. Meciul s-a jucat cu porțile închise.

Deși nu multă lume îl mai vedea jucând fotbal, mijlocașul a semnat în această iarnă un contract cu Brentford până la finalul sezonului.

Eriksen a fost nevoit să o părăsească pe Inter Milano, deoarece protocolul din Serie A nu permite jucătorilor să evolueze cu un defibrilator cardiac.

ADVERTISEMENT

Fanii l-au aplaudat la scenă deschisă pe Christian Eriksen înainte de meciul Brentford – Crystal Palace

Chiar dacă nu este încă pregătit fizic să joace, Christian Eriksen a fost prezent la meciul Brentford – Crystal Palace, din etapa a 25-a din Premier League, iar fanii prezenți pe Community Stadium l-au primit cu brațele deschise.

Danezul, care luni, 14 martie, va împlini 30 de ani, a pășit pe gazon cu un fular în culorile echipei Brentford și a fost aplaudat de toți spectatorii prezenți în arenă, sub privirile soției sale, Sabrina Kvist Jensen, și a celor doi copii aflați la oficială. De asemenea, fotbalistul le-a răspuns acestora cu aplauze.

ADVERTISEMENT

Conform Sky Sports, este de așteptat ca Eriksen să joace luni într-un meci amical cu porțile închise. Debutul oficial la Brentford ar putea avea loc sâmbătă, 19 februarie, la partida din deplasare cu Arsenal Londra.

Managerul lui Brentford, nerăbdător să-l folosească pe danez

Managerul formației Brentford, Thomas Frank, s-a arătat încântat de faptul că mijlocașul danez își poate continua cariera și așteaptă cu nerăbdare ca acesta să fie pus la punct cu pregătirea fizică pentru a debuta.

ADVERTISEMENT

”Este foarte plăcut, nu numai pentru fanii lui Brentford, ci și pentru cei ai lui Palace. Pentru toată lumea din fotbal este o zi mare.

Va fi și mai nebunesc când va intra pe teren să joace. Aștept cu nerăbdare acest moment, sunt o mulțime de aspecte pozitive”, a declarat Frank despre prezentarea danezului.

ADVERTISEMENT

Eriksen a povestit cum a trăit accidentul de la Euro 2020

După ce a semnat cu Brentford din poziția de jucător liber de contract, Christian Eriksen a oferit un amplu interviu în presa engleză în care a rememorat accidentul teribil de la Euro 2020 și a povestit ce a simțit în acele momente.

Fotbalistul danez a ținut să le mulțumească celor care au ajutat la salvarea sa și a menționat că se simte norocos pentru faptul că totul s-a produs pe un stadion pregătit pentru o intervenție medicale de acest gen.

În ciuda faptului că nu s-a gândit niciodată că nu va mai putea intra pe un teren de fotbal, noul jucător al lui Brentford crede totuși că este un miracol că în curând va fi din nou pe gazon.

ADVERTISEMENT