Sport

Christian Eriksen, în culmea fericirii după calificarea Danemarcei în semifinalele Euro 2020. Ce mesaj a postat pe rețelele de socializare

Danemarca a învins Cehia și s-a calificat în semifinalele Euro 2020. Nordicii i-au dedicat victoria lui Christian Eriksen, iar vedeta lui Inter a reacționat imediat pe rețelele de socializare.
03.07.2021 | 22:34
Christian Eriksen in culmea fericirii dupa calificarea Danemarcei in semifinalele Euro 2020 Ce mesaj a postat pe retelele de socializare
Christian Eriksen
ADVERTISEMENT

Danemarca este la un pas de o nouă finală la Campionatul European, după cea din 1992 când a și câștigat trofeul suprem.

Nordicii au învins reprezentativa Cehiei, prin golurile lui Thomas Delaney (minutul 5) și Kasper Dolberg (42). Pentru Cehia a înscris golgheterul Patrik Schick, în minutul 49.

ADVERTISEMENT

Christian Eriksen: ”Eroi, Eroi absoluți!”

Chiar dacă nu poate să fie alături de coechipierii săi în cantonament, Christian Eriksen trăiește a maximum fiecare meci al naționalei Danemarcei.

Victoria în fața Cehiei și calificarea în semifinalele Euro 2020 l-au entuziasmat pe fotbalistul care a fost la un pas să-și piardă viața chiar pe Parken, din Copenhaga, ”casa” naționalei nordice.

ADVERTISEMENT

”Danemarca e în semifinale! Eroi, eroi absoluți”, a postat Christian Eriksen pe pagina personală de Facebook, la finalul înfruntării din sferturile de finală.

Vedeta nordicilor a fost obligată să părăsească turneul final după ce a în minutul 42 al meciului de debut la actualul european, cu Finlanda, s-a prăbușit pe gazon.

ADVERTISEMENT

Medicii i-au acordat primul ajutor chiar pe gazon și a fost resuscitat minute în șir înainte să fie transportat la spital.

Este în afara oricărui pericol, dar riscă să-și încheie cariera

La câteva zile după ce a suferit infarctul din timpul meciului cu Finlanda, Christian Eriksen a fost operat la cel mai mare spital din Copenhaga, Rigshospitalet.

ADVERTISEMENT

Medicii i-au implantat un defibrilator cardiac, iar a doua zi după intervenția chirurgicală, considerată una de rutină, fotbalistul a fost externat.

Deși încă nu se cunosc cu exactitate cauzele care au dus la infarctul din meciul cu Finlanda, cel mai probabil, danezul suferă de o miocardită, iar acest lucru ar putea să grăbească despărțirea fotbalistului de Inter Milano.

Dacă va fi nevoit să poarte permanent defibrilatorul va trebui să renunțe la contractul cu campioana Italiei, deoarece în Serie A nu îi este permis să evolueze cu un astfel de aparat.

ADVERTISEMENT