Sport

Christian Eriksen, invitat de onoare la finala Euro 2020. UEFA nu a uitat nici de paramedicii care i-au salvat viața

Mijlocașul danez va asista din tribune la finala Euro 2020. Și echipajul medical care i-a salvat viața a primit invitații din partea celor de la UEFA.
06.07.2021 | 19:59
Christian Eriksen invitat de onoare la finala Euro 2020 UEFA nu a uitat nici de paramedicii care iau salvat viata
ADVERTISEMENT

UEFA nu uită scenele de groază prin care a trecut Christian Eriksen în timpul meciului de debut al Danemarcei la Euro 2020, pierdut în fața Finlandei, scor 0-1. În semn de apreciere și respect, acesta a fost invitat alături de soție la finala competiției, programată duminică, 11 iulie.

De asemenea, trebuie spus că în tribunele Stadionului Wembley din Londra se vor afla și membrii echipajului medical care i-au salvat viața, oferindu-i primul ajutor de îndată ce s-a prăbușit pe stadion.

ADVERTISEMENT

Bucuria mijlocașului legitimat la Inter Milano nu poate fi, însă, completă fără calificarea istorică a Danemarcei în ultimul act. Simon Kjaer și colegii săi vor înfrunta miercuri, de la ora 22:00, reprezentativa Angliei.

Christian Eriksen, invitat de UEFA la finala Euro 2020. Nici paramedicii care l-au salvat nu au fost uitați

Sunt emoţionat ca un copil în Ajunul Crăciunului. Sunt mândru de întreaga echipă care a acţionat atunci, căci nu a fost un efort individual ci unul colectiv”, a mărturisit Peder Ersgaard, unul dintre paramedicii care i-au salvat viața lui Eriksen.

ADVERTISEMENT

Pe 18 iunie, la aproape o săptămână după stopul cardiac suferit în timpul meciului cu Finlanda, mijlocaşul danez a fost externat. Din fericire, intervenția chirurgicală prin care i-a fost implantat un defibrilator cardiac s-a încheiat cu succes.

Operaţia a decurs bine şi mă simt bine ţinând cont de împrejurări”, a anunțat acesta printr-un comunicat publicat la vremea respectivă, de îndată ce și-a vizitat coechipierii în cantonamentul aflat la nord de Copenhaga.

ADVERTISEMENT

Toate bazele sportive din Premier League vor fi dotate cu defibrilatoare

Accidentul suferit în meciul de debut al Danemarcei la Campionatul European nu rămâne, însă, fără urmări. Pentru a fi siguri că nu vom mai asista la asemenea scene pe terenul de fotbal, oficialii Premier League au luat o decizie de ultimă oră.

Concret, până la startul noului sezon competițional, peste 2.000 de defibrilatoare automate vor fi puse, prin intermediul Federației Engleze, la dispoziția bazelor de pregătire ale tuturor cluburilor care evoluează în cel mai important campionat de fotbal al lumii.

ADVERTISEMENT

„Evenimente precum cel în care Christian Eriksen a fost implicat aduc în prim plan necesitatea punerii la dispoziție a defibrilatoarelor la scară largă în facilitățile fotbalistice existente. Prin gestul nostru, sperăm să prevenim posibilele tragedii, mai ales că oricând un jucător poate să treacă printr-un stop cardio respirator.

Sănătatea tuturor celor implicați în fotbal este prioritatea noastră, iar acest fond nu va dota bazele sportive doar cu defibrilatoare, dar va iniția și cursuri prin care oamenii vor învăța cum să le folosească.

Din păcate, un accident cardiac poate avea loc în orice clipă, oriunde. Sperăm să facem diferența în salvarea multor vieți”, a anunțat Richard Masters, directorul executiv al Premier League.

ADVERTISEMENT