Sport

Oficial. Christian Eriksen şi-a reziliat contractul cu Inter. Ce echipă vrea să-l transfere

Christian Eriksen poate juca din nou fotbal, după ce şi-a reziliat contractul cu Inter. Internaţionalul danze a revenit la antrenamente şi ar putea să semneze cu Ajax.
17.12.2021 | 16:30
Oficial Christian Eriksen sia reziliat contractul cu Inter Ce echipa vrea sal transfere
Christian Eriksen şi-a încehiat contractul cu Inter. Sursă foto: goal.com
ADVERTISEMENT
17-12-2021
14:37

Contractul dintre Inter şi Christian Eriksen s-a încheiat

Inter a anunţat vineri că acordul cu Christian Eriksen a fost reziliat, după ce părţile au ajuns la o înţelegere. Conform protocolului medical, jucătorii care au avut probleme cardiace nu pot evolua în Serie A.

“Inter Milano confirmă înțelegerea de a încheia contractul cu Christian Eriksen de comun acord. Clubul și întreaga formație Nerazzurri îi urează lui Christian tot binele din lume”, au anunţat oficialii lui Inter.

Una dintre variantele lui Christian Eriksen ar fi Ajax, echipă unde a evoluat în perioada 2010-2013. După stopul cardiac suferit la EURO 2020, danezul a revenit la antrenamente abia în decembrie, când s-a pregătit cu Odense, club unde şi-a făcut junioratul.

02-11-2021
11:57

Christian Eriksen, aproape de o revenire la Ajax

Cum în Italia nu mai are voie să joace fotbal, Christian Eriksen ar putea reveni în Olanda. Corriere dello Sport scrie că Ajax este interesată de serviciile mijlocașului danez. Eriksen a mai jucat pentru „lăncieri” în perioada 2009-2013, alături de care a fost campion de trei ori în Eredivisie.

Olandezii nu sunt la fel de stricți când vine vorba de fotbaliști cu probleme cardiace, așa cum este cazul lui Christian Eriksen. Daley Blind, și el fotbalist la Ajax, joacă de ani bun cu un defibrilator ca cel al lui Eriksen.

Christian Eriksen, a cărei cota de piață era de 100 de milioane de euro în 2019, este un fotbalist scump pentru Ajax. Sursa citată susține că gruparea din Amsterdam l-ar dori pe danez cu condiția ca acesta să vină gratis pe Johan Cruijff Arena.

În precedenta aventură la Ajax, Eriksen a jucat 163 de meciuri, a dat 32 de goluri și a oferit 65 de assist-uri.

Mijlocașul lui Inter Milano se simte mult mai bine și se antrenează cu Inter Milano, însă el nu are drept de joc în Serie A, regulamentul intern interzicând clar activitatea sportivă profesionistă a jucătorilor care au defibrilator.

După evenimentul înspăimântător petrecut la Campionatul European din vară, în duelul dintre Danemarca și Finlanda, lui Christian Eriksen i-a fost pus un defibrilator, pentru a evita astfel de evenimente pe viitor.

ADVERTISEMENT

Christian Eriksen poate juca fotbal, dar trebuie să plece din Serie A

Christian Eriksen se simte mult mai bine și poate juca fotbal, însă va fi nevoit să o părăsească pe Inter și întreg campionatul Italiei, pentru că regulamentul Federației Italiene de Fotbal le interzice fotbaliștilor care au nevoie de un dispozitiv defibrilator să joace la nivel profesionist.

Astfel, Christian Eriksen ar putea fi lăsat să plece în iarnă, tocmai pentru a putea juca din nou fotbal, iar Inter ia în calcul și o variantă în care mijlocașul danez va pleca pe o sumă de transfer mult mai mică față de cea pe care a venit la echipă.

ADVERTISEMENT

Eriksen a fost transferat în iarna anului 2020 de Inter Milano de la Tottenham, „nerazzurrii” plătind 27.000.000 de euro, la dorința lui Antonio Conte, fostul tehnician al echipei.

  • 29 de ani are Christian Eriksen

Eriksen e cel mai bine plătit jucător de la Inter Milano

După plecarea lui Romelu Lukaku la Chelsea, Christian Eriksen a rămas cel mai bine plătit jucător de la Inter Milano, cu un salariu anual de 7.500.000 de euro.

ADVERTISEMENT

El este urmat de Lautaro Martinez, care și-a prelungit recent contractul cu Inter, campioana Italiei mărindu-i salariul de la 2.500.000 de euro la 6.000.000 de euro.

Christian Eriksen a jucat 60 de meciuri pentru Inter Milano, reușind să marcheze 8 goluri și oferind 3 pase decisive.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, Christian Eriksen nu mai are o cotă de piață, specialiștii de la transfermarkt considerând că revenirea sa pe terenul de fotbal este sub semnul întrebării.

Și chiar dacă ar reveni, nu se știe la ce nivel va putea face față danezul, motiv pentru care nu mai are o cotă de piață în momentul de față.

Pentru Danemarca, Christian Eriksen a jucat 109 meciuri, marcând 36 de goluri și fiind și căpitanul nordicilor în ultimii ani.

  • 90.000.000 de euro a fost cea mai mare cotă de piață a lui Christian Eriksen, în 2020, conform transfermarkt.com
ADVERTISEMENT