Sport

Christian Eriksen, primul gol după infarctul de la EURO 2020! A marcat la revenirea în naţională. Video

Christian Eriksen s-a întors la naționala Danemarcei pentru prima dată de când a suferit un infarct în meciul împotriva Finlandei la EURO 2020. El a înscris un gol imediat după ce a intrat pe teren.
27.03.2022 | 00:26
Christian Eriksen primul gol dupa infarctul de la EURO 2020 A marcat la revenirea in nationala Video
Christian Eriksen a înscris pentru prima dată după revenirea la națională. Sursa foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Christian Eriksen, jucătorul lui Brentford, a revenit la echipa națională a Danemarcei pentru a juca împotriva Olandei într-un meci amical. El a fost introdus pe teren după pauză.

Primul gol al lui Christian Eriksen după infarctul de la EURO 2020

Imediat intrat pe teren la începutul celei de-a doua reprize, Christian Eriksen a marcat un gol în minutul 48, din pasa lui Andreas Skov Olsen. Internaționalul danez a dat cel de-al doilea gol al Danemarcei, modificând scorul la 3-2 în favoarea olandezilor.

ADVERTISEMENT

Totuși, naționala Olandei și-a asigurat victoria prin golul lui Steven Bergwijn, jucătorul lui Tottenham, care a stabilit scorul final de 4-2, în timp ce Frenkie de Jong este autorul pasei decisive.

Christian Eriksen și drama de la EURO 2020

Fostul jucător de la Inter Milan a suferit un infarct în timpul confruntării dintre Danemarca și Finlanda, în cadrul EURO 2020. Meciul a fost imediat oprit, iar jucătorii, șocați, s-au îndreptat imediat către danez.

ADVERTISEMENT

În urma manevrelor de resuscitare, Christian Eriksen a fost salvat și transportat la spital pentru analize medicale amănunțite.

La trei zile de la acest incident, Eriksen a postat prima imagine de pe patul de spital, asigurându-și fanii că este bine și în afara oricărui pericol.

ADVERTISEMENT

„Salutare tuturor! Vă mulțumesc pentru urările de bine și pentru mesajele primite din toate colțurile lumii. Înseamnă enorm pentru mine și pentru familia mea. Sunt bine, în circumstanțele date.

Trebuie să mai trec prin câteva analize la spital, dar mă simt bine. Acum, îi voi înveseli pe colegii mei din echipă pentru următoarele meciuri. Jucați pentru toată Danemarca! Toate cele bune! Christian”, a scris Christian Eriksen pe Twitter.

ADVERTISEMENT

În acele zile, medicii susţineau că fotbalistul ar trebui să se retragă, însă Eriksen a revenit pe teren în această iarnă, după transferul la Brentford.

Eriksen a fost obligat să părăsească Seria A din cauza protocoalelor stricte din Italia, astfel că un jucător care suferă un stop cardiac are șanse minime să primească acceptul de a-și continua cariera în Peninsulă.

ADVERTISEMENT