Sport

Interzis în Italia, Christian Eriksen se poate întoarce la Tottenham. Antonio Conte: ”Ușa este întotdeauna deschisă pentru el”. Video

Cristian Eriksen este pregătit să revină pe teren după teribilul accident de la Euro 2020, iar Antonio Conte nu exclude ca danezul să se întoarcă la Tottenham Hotspur.
08.01.2022 | 09:05
Interzis in Italia Christian Eriksen se poate intoarce la Tottenham Antonio Conte Usa este intotdeauna deschisa pentru el Video
Cristian Eriksen este pregătit să revină pe teren după teribilul accident de la Euro 2020, iar Antonio Conte nu exclude ca danezul să se întoarcă la Tottenham Hotspur. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

După evenimentul înspăimântător petrecut la Campionatul European din vară, în duelul dintre Danemarca și Finlanda, jucătorului i-a fost pus un defibrilator pentru a evita alte probleme pe viitor.

Din păcate, mijlocașul a fost nevoită să-și rezilieze contractul cu Inter Milano din cauza protocolului medical care precizează că jucătorii care au avut probleme cardiace nu pot evolua în Serie A.

ADVERTISEMENT

Antonio Conte îl vrea pe Christian Eriksen la Tottenham

Christian Eriksen și-a reluat antrenamentele în Danemarca și așteaptă oferte de transfer în această iarnă, iar una dintre opțiuni este o revenire la Tottenham Hotspur, așa cum a anunțat managerul italian Antonio Conte.

”Nu am vorbit recent cu Christian, dar m-am bucurat să-l văd pe un teren și să văd că lovește o minge. Vorbim despre un jucător cu adevărat important, dar mai ales despre un om de calitate.

ADVERTISEMENT

Ceea ce s-a întâmplat în vara trecută nu a fost bine pentru oamenii care lucrează cu el și pentru cei care îl cunosc. Mi-a fost frică în acel moment și acum să-l văd din nou gata să joace fotbal este o veste grozavă. Cred că pentru Christian ușa este întotdeauna deschisă aici”, a declarat Conte într-o conferință de presă.

Conte l-a vrut și la Inter Milano

Christian Eriksen a jucat pentru Tottenham Hotspur în perioada 2013-2020 și a fost unul dintre cei mai iubiți jucători de către fani. Danezul, care a jucat o finală de Cupa Ligii și una de Champions League, ambele pierdute, a marcat 69 de goluri în 305 meciuri pentru Spurs.

ADVERTISEMENT

La începutul anului 2020, el a fost cedat la Inter Milano pentru suma de 27 de milioane de euro, aproape dublu față de cea pe care Tottenham o plătea în 2013 pentru a-l aduce de la Ajax Amsterdam.

Transferul său la Milano a fost cerut în mod expres de antrenorul de atunci al Interului, nimeni altul decât actualul manager de la Spurs, Antonio Conte. Iar cei doi au reușit să câștige împreună titlul.

ADVERTISEMENT

Ajax mai are un jucător cu probleme cardiace

Presa internațională a vehiculat și varianta unei reveniri a lui Christian Eriksen la Ajax Amsterdam, formație unde a făcut primi pași în fotbalul mare și unde a câștigat trei titluri de campion al Olandei.

”Lăncierii” și-au exprimat interesul de a-l aduce pe danez, mai ales că acesta vine din postura de jucător liber de contract și nici nu poate cere un salariu foarte mare din cauza problemelor avute în ultima perioadă și care ar putea să-i provoace necazuri în continuare

Olandezii nu sunt la fel de stricți când vine vorba de fotbaliști cu probleme cardiace, așa cum este cazul lui Christian Eriksen. Daley Blind, și el fotbalist la Ajax, joacă de ani bun cu un defibrilator ca cel al danezului.

ADVERTISEMENT