Sport

De ce Christian Irobiso nu poate debuta la Dinamo. Ultimul obstacol pentru atacantul nigerian. Exclusiv

Christian Irobiso mai are de așteptat până când va deveni oficial jucătorul lui Dinamo, iar atacantul nigerian ar putea fi folosit cel mai devreme la meciul cu Sepsi Sfântu Gheorghe.
10.03.2022 | 16:46
De ce Christian Irobiso nu poate debuta la Dinamo Ultimul obstacol pentru atacantul nigerian Exclusiv
ADVERTISEMENT

FANATIK a anunțat în exclusivitate transferul lui Christian Irobiso la Dinamo, după ce atacantul lui Gaz Metan Mediaș a fost declarat liber de contract de comisii.

Christian Irobiso nu poate fi încă prezentat oficial la Dinamo și nu va fi în lot pentru meciul cu Rapid

Din informațiile FANATIK, Christian Irobiso mai are de așteptat cel puțin o săptămână până când va putea fi prezentat oficial la Dinamo, chiar dacă și-a pus semnătura pe contract: „Irobiso a semnat și mâine (n.r. 11 martie) îl legitimăm”, a anunțat Iuliu Mureșan în direct la Digi Sport.

ADVERTISEMENT

Un detaliu care a scăpat tuturor este faptul că Gaz Metan Mediaș are la dispoziției cinci zile pentru a face apel la decizia LPF: ,,IROBISO OKECHUKWU CHRISTIAN vs. CS GAZ METAN MEDIAȘ – Încetare raporturi contractuale și pretenții financiare. Admite în parte cererea reclamantului. Constată încetarea raporturilor contractuale dintre părți pentru justa cauză în temeiul art. 18.10. lit. a) alin. 3 din RSTJF începând cu data de 09.03.2022. Obligă clubul pârât la plata drepturilor financiare restante și a taxei de procedură. Cu recurs în termen de 5 zile. Pronunțată azi, 09.03.2022, în ședință nepublică, la sediul LPF”.

Numai că acest termen limită se ia în calcul doar din momentul în care clubul i se comunică oficial hotărârea. Prin urmare, FANATIK a aflat că va mai dura cel puțin o săptămână (n.r. 16 martie) până când Christian Irobiso va fi prezentat și înregistrat oficial.

ADVERTISEMENT

Astfel, Christian Irobiso ar putea debuta oficial în tricoul „câinilor” în Casa Pariurilor Liga 1 în etapa a doua din playout, în meciul din Ștefan cel Mare cu Sepsi Sfântu Gheorghe.

Dacă lucrurile se vor tergiversa, Irobiso ar putea rata și meciul cu covăsnenii însă până atunci se poate pregăti la antrenamente și să recupereze din punct de vedere fizic.

ADVERTISEMENT

De când nu a mai jucat Christian Irobiso un meci oficial

Christian Irobiso a jucat ultimul meci în Casa Pariurilor Liga 1 împotriva lui CFR Cluj, pe data de 12 februarie, în partida din Gruia pierdută cu 2-1, când a fost integralist.

În acest sezon, atacantul nigerian a evoluat în 21 de meciuri și a reușit două goluri și trei pase decisive, fiind evaluat conform Transfermarkt la 250.000 de euro.

ADVERTISEMENT

Atacantul nigerian în vârstă de 28 de ani este al patrulea jucător al lui Gaz Metan Mediaș care semnează cu Dinamo în această iarnă, după Gabriel Moura, Răzvan Grădinaru și Vlad Morar.

Deși Dusan Uhrin Jr. a antrenat-o pe Gaz Metan Mediaș în urmă cu doi ani, Gabriel Moura este singurul jucător cu care antrenorul ceh a mai lucrat și pe care l-a avut și la Dinamo în 2019.

  • 20 martie e data la care Christian Irobiso ar putea debuta pentru Dinamo
ADVERTISEMENT