Sport

Cum a ajuns Christian Irobiso să joace fundaș central la Dinamo! Dusan Uhrin susține că echipa are mari probleme: “Nu mai aveam pe nimeni”

Dinamo are probleme mari de lot și atacantul Christian Irobiso a fost nevoit să joace fundaș central în repriza secundă cu Sepsi. După meci, Uhrin a recunoscut că situația este foarte serioasă la echipă.
20.03.2022 | 21:36
Cum a ajuns Christian Irobiso sa joace fundas central la Dinamo Dusan Uhrin sustine ca echipa are mari probleme Nu mai aveam pe nimeni
Cum a ajuns Christian Irobiso să joace fundaș central la Dinamo! Dusan Uhrin susține că echipa are mari probleme: "Nu mai aveam pe nimeni". Sursa: sportpictures.eu
ADVERTISEMENT

Dinamo a scos o remiză în confruntarea cu Sepsi, scor 0-0. A fost un meci în care ambele formații au ratat câteva ocazii bune, dar în care au ieșit în evidență carențele de ordin fizic ale dinamoviștilor, Uhrin fiind nevoit să îl folosească pe atacantul Irobiso pe postul de fundaș central.

Cum a ajuns Christian Irobiso să joace fundaș central la Dinamo! Apărătorii lui Uhrin au căzut ca spicele

Igor Jovanovic, Baptiste Aloe și Denis Giafer au început ca titulari în linia de trei apărători pregătită de Uhrin. Pe bancă a fost Răzvan Patriche, în timp ce stoperii Ricardo Grigore și Marco Ehmann au fost lăsați în afara lotului din cauza unor viroze.

ADVERTISEMENT

După o primă parte în care apărarea dinamovistă a făcut față cu brio atacurilor adverse, la începutul părții secunde au început problemele în defensivă. Igor Jovanovic a fost schimbat după ce s-a accidentat, diagnosticul fiind ruptură musculară.

Patriche a prins doar 27 de minute în teren! A ieşit după ce a suferit o ruptură

A intrat apoi Răzvan Patriche, stoperul de pe bancă. Jucătorul lui Dinamo a rezistat doar 27 de minute în teren, fiind schimbat din cauza unei probleme musculare cu Vlad Morar. Fără soluţii pe bancă, Uhrin a decis să îl treacă pe Irobiso în apărare.

ADVERTISEMENT

Atacantul cu o statură impunătoare a făcut pereche în defensivă cu Baptiste Aloe, singurul dintre fundaşii “de meserie” care au terminat pe teren. Deniz Giafer a avut o evoluţie ştearsă şi a fost schimbat după 70 de minute.

Suporterii l-au luat la rost pe secundul lui Uhrin: “Nu am avut pe cine să băgăm”

Dinamo a rezistat cu Irobiso în apărare, atacantul având câteva intervenţii providenţiale în faţa jucătorilor adverşi care căutau să profite de problemele de efectiv ale “câinilor”. S-a încheiat 0-0, un meci care evidenţiază subţirimea lotului celor de la Dinamo, o echipă cu mari carenţe de ordin fizic.

ADVERTISEMENT

Fanii celor de la Dinamo i-au cerut socoteală la final lui Sebastian Moga, unul dintre secunzii lui Uhrin, care le-a transmis în timp ce se îndrepta spre vestiare: “Nu am avut pe cine să băgăm. Nu mai aveam niciun fundaş”.

Uhrin: “Nu pot să spun că sunt mulţumit de lot. Avem mari probleme.”

La conferinţa de presă de la finalul meciului, Dusan Uhrin s-a plâns de subţirimea lotului şi a motivat utilizarea lui Irobiso în centrul defensivei: “L-am pus acolo pentru că mă uitam pe bancă şi nu mai aveam pe nimeni. 

ADVERTISEMENT

Nu pot să spun că sunt mulţumit de lot. Avem mari probleme. Giafer nu poate juca mai mult de 60 de minute, Jovanovic şi Patriche s-au rupt, Ehmann şi Ricardo Grigore au prins viroze şi nu au putut fi în lot. 

ADVERTISEMENT

Referitor la Irobiso, l-am băgat fundaş pentru că mă uitam şi nu aveam niciun jucător cu talie. Nu mai aveam pe nimeni. Am mulţi jucători 1,60 – 1,70 şi nu merge să îi folosesc pe postul de fundaş central.

Chiar şi aşa, în final de meci Sepsi a aruncat multe baloane înalte pe vârfuri. Dar Irobiso s-a descurcat. Nu am ce să îi reproşez, ba chiar îl felicit. A fost imperial”, a spus Dusan Uhrin.

“Mulţi mi-au spus că sunt nebun când am zis că revin la Dinamo. Prieteni de-ai mei din fotbalul românesc”

În ciuda faptului că urmează o pauză de două săptămâni, Dusan Uhrin se declară îngrijorat de felul în care arată echipa şi de problemele de lot care se tot adună la Dinamo, spunând că dacă nu ar fi fost relaţia specială cu fanii, nu ar fi acceptat niciodată să preia echipa:

“Mulţi mi-au spus că sunt nebun când am zis că revin la Dinamo. Prieteni de-ai mei din fotbalul românesc. Familia mă înţelege, ştie ce înseamnă acest club pentru mine. Am făcut-o pentru suporteri. 

Dar de fiecare dată când mă întorc, este din ce în ce mai greu. Asta cu siguranţă. Anul trecut am antrenat gratis până în vară. Nu am luat niciun ban. O să vedem în vară ce se va întâmpla dacă reuşim să ne salvăm. Până atunci, avem mult de muncă”, a conchis Dusan Uhrin.

Dinamo, la 9 puncte de prima echipă aflată deasupra locurilor de baraj

Dinamo ajunge la 10 puncte cu această remiză şi este la 9 lungimi de Chindia Târgovişte, echipa aflată pe primul loc care evită barajul. Echipa lui Săndoi are şi un meci disputat, iar misiunea “câinilor” se poate dovedi una foarte dificilă.

“M-a surprins când l-am văzut pe Irobiso folosit pe postul de fundaş central. Dar este normal, s-a accidentat Jovanovic, apoi şi Patriche şi nu a mai avut pe cine să pună. Dar s-a descurcat. Am remarcat două faze în care s-a apărat foarte bine”, Cristiano Bergodi

  • 28 de ani are Christian Irobiso
  • 4 din cei 6 fundaşi centrali ai celor de la Dinamo au probleme medicale