Fotbal intern

OFICIAL. Daum, plătit în avans şi dat afară de CEx! Neamţul atacă

UPDATE, ora 22:16 / Cristoph Daum a oferit presei din Germania primele declaraţii după demiterea de la cârma echipei naţionale. Neamţul pune decizia luată de FRF pe seama presiunii venite din...
15.09.2017 | 01:00
OFICIAL Daum platit in avans si dat afara de CEx Neamtul ataca
ADVERTISEMENT

UPDATE, ora 22:16 / Cristoph Daum a oferit presei din Germania primele declaraţii după demiterea de la cârma echipei naţionale. Neamţul pune decizia luată de FRF pe seama presiunii venite din partea cluburilor importante din Liga 1.

“Tocmai ce-am semnat rezilierea contractului. Am vrut să termin de pe acum. Presiunea e mare, mai ales din partea cluburilor, care vor să-şi vadă jucătorii la naţională, pentru a-i putea vinde mai scump. Niciodată nu m-am implicat de astfel de lucruri, sunt independent”, a declarat Daum, conform Spiegel Online. Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe GRUPA G pentru a vedea rezultatele din celelalte jocuri din grupele Europa League! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi.

ADVERTISEMENT

Comitetul Executiv a decis ca selecţionerul Christoph Daum să fie demis de la echipa naţională a României şi l-a desemnat pe Răzvan Burleanu să demareze discuţiile cu noul selecţioner. Nemaţul a primit şi salriul pe luna septembrie.

Preşedintele FRF poate numi acum următorul antrenor al “tricolorilor”:

Christoph Daum, dat afară

“În conformitate cu dispoziţiile art. 49 din Statutul Federaţiei Române de Fotbal, Comitetul de Urgenţă compus din Răzvan Burleanu – Preşedinte FRF, Gino Iorgulescu – Prim-vicepreşedinte FRF, Octavian Goga – Vicepreşedinte FRF, hotărăşte:

ADVERTISEMENT

Ca urmare a propunerii Comisiei Tehnice de încetare a raporturilor contractuale dintre FRF şi actualul selecţioner şi implicit necesitatea numirii, în cel mai scurt timp posibil, a unui nou selecţioner al echipei naţionale de seniori, împuterniceşte pe domnul Răzvan Burleanu, Preşedinte al FRF, să negocieze cu domnul Christoph Daum încetarea contractului acestuia şi, în acelaşi timp, să negocieze cu anumiţi antrenori preluarea funcţiei de selecţioner al echipei naţionale de seniori a României. Rezultatul negocierilor privind încetarea contractului domnului Daum, precum şi numirea în funcţie a unui nou selecţioner şi detaliile contractului ce urmează a fi încheiat de către acesta din urmă cu Federaţia Română de Fotbal vor fi prezentate Comitetului Executiv şi supuse aprobării acestuia. În urma recomandării Comisiei Tehnice a Federaţiei Române de Fotbal, preşedintele Răzvan Burleanu şi selecţionerul Christoph Daum au convenit încetarea colaborării înaintea ultimelor două partide din preliminariile CM 2018, cu Kazahstan şi Danemarca. Acordul părţilor îşi va produce efectele după validarea acestuia de către Comitetul Executiv, conform prevederilor statutare în vigoare.

Ceilalţi membri ai staff-ului echipei naţionale îşi vor continua activitatea până la numirea unui nou selecţioner, care va decide asupra noii echipe tehnice.

ADVERTISEMENT

Federaţia Română de Fotbal îi mulţumeşte domnului Daum pentru colaborarea din ultimele 15 luni. Experienţa domniei sale în managementul fotbalului profesionist a fost foarte valoroasă. La echipa naţională au fost impuse standarde înalte în ceea ce priveşte metodologia pregătirii fizice, condiţiile de pregătire, disciplina sportivă, nutriţia, recuperarea medicală, pregătirea mentală, integritatea, comunicarea. Toate aceste elemente sunt absolut necesare pentru obţinerea marilor performanţe în fotbal. Din păcate, nu au fost suficiente pentru a aduce suporterilor români bucuria calificării la Campionatul Mondial din Rusia.

Federaţia Română de Fotbal îi doreşte succes domnului Daum în activitatea sa viitoare“, se arată în comunicatul FRF.

ADVERTISEMENT