Noi stăm acasă, Daum merge la Mondial! Ce naţională calificată îl vrea

Sorin Dumitrescu   
in Fotbal international
04/12/2017, 14:06
Noi stăm acasă, Daum merge la Mondial! Ce naţională calificată îl vrea

La prima experienţă cu un selecţioner străin pe bancă, germanul Christoph Daum, naţionala României a terminat lamentabil campania de calificare la turneul final al CM 2018, găzduit vara viitoare de Rusia. Tricolorii s-au clasat abia pe locul 4, ân urma Poloniei, Danemarcei şi Muntenegrului, înaintea doar a Armeniei şi Kazahstanului. Germanul a primit 600.000 de euro pentru acest eşec răsunător.

În ultimele săptămâni a apărut informaţia conform căruia Daum ar fi candidat la postul de selecţioner al Austriei, concurenţi fiind doi compatrioţi, Armin Veh şi Thomas Tuchel, dar şi fostul internaţional de renume austriac Andreas Herzog. Apoi s-a vorbit despre un posibil contract în Belgia, însă nimic nu s-a adeverit. Până şi publicaţiile germane au scris despre eşecul lamentabil al omului care în primii ani din secolul XXI candida la funcţia de selecţioner al Germaniei.

Christoph Daum s-ar bate cu Pogba. Eriksen şi Farfan

O informaţie recentă şi confirmată ulterior dezvăluie că Daum ar putea fi prezent vara viitoare în Rusia pe banca altei echipe naţionale calificate la turneul final. Este vorba de Australia, după ce cangurii au trecut cu bine prin furcile a două baraje tur-retur, mai întîi cu Siria, cel mai greu şi apoi cu Honduras. Selecţionerul care a reuşit calificarea, Ange Postecoglou şi-a ţinut promisiunea că va demisiona indiferent de rezultate şi şi-a ţimit promisiunea imendat ce calificarea a devenit fapt împlinit.

La banca Australiei Daum are contracandidaţi un alt german, Jurgen Klinsmann şi pe australianul Graham Arnold. Germanul a anunţat federaţia australiană că e de acord să primească un salariu de 1 milion de dolari pe an, cu 400.000 mai mult decât la Bucureşti. Presa de la Antipozi scrie că Daum e considerat omul cu cea mai mare experienţă şi prin urmare e principalul favorit. În grupa C se află Franţa, Danemarca şi Peru, danezii fiind cunoştinţa germanului din preliminariile grupei noastre, cu Daum România făcând 0-0 la Bucureşti, pentru că la retur, 1-1, la Copenhaga a fost Cosmin Contra pe bancă.

Închide ×