Sport

Christoph Daum, fostul selecționer al României, diagnosticat cu cancer! A fost internat la Terapie Intensivă în New York

Christoph Daum, fostul selecționer al României, a fost internat la Terapie Intensivă în New York. Vara trecută, neamțul a fost diagnosticat cu cancer pulmonar.
20.05.2023 | 15:11
Christoph Daum fostul selectioner al Romaniei diagnosticat cu cancer A fost internat la Terapie Intensiva in New York
Christoph Daum a fost internat la Terapie Intensivă în New York. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Christoph Daum se confruntă cu probleme de sănătate. Fostul selecționer al României în perioada 2016-2017 a fost internat la Terapie Intensivă în New York. Diagnosticat cu cancer pulmonar vara trecută, antrenorul german s-a ales cu o infecție după o intervenție chirurgicală.

Christoph Daum, fostul selecționer al României, a fost internat la Terapie Intensivă în New York: „Nu puteți conta pe mine”

În vârstă de 69 de ani, Christoph Daum a fost internat la secția de Terapie Intensivă a unul spital din New York înainte de a acorda un interviu pentru RTL. Întâlnirea cu jurnaliștii nu a mai avut loc pentru că starea de sănătate a antrenorului german s-a înrăutățit după ce s-a infectat în urma unei operații în urmă cu trei săptămâni.

ADVERTISEMENT

Informația a fost confirmată de fostul selecționer al României pentru publicația de mai sus. „Momentan nu puteți conta pe mine”, au fost cuvintele lui Christoph Daum. În vara anului trecut, antrenorul neamț a primit o veste cruntă din partea medicilor.

Printr-un anunț făcut pe rețelele de socializare, Christoph Daum a mărturisit că a fost diagnosticat cu cancer pulmonar. În același mesaj, fostul selecționer al „tricolorilor” preciza că va întâmpina crunta boală cu optimism.

ADVERTISEMENT

„Salutare, dragi prieteni ai fotbalului. Vreau să mă adresez vouă cu un mesaj personal. Din păcate, a trebuit să mă retrag din viața publică în ultimele luni, după ce am fost diagnosticat cu cancer, în urma unor examene de rutină.

De atunci, profesorul dr. Jurgen Wolf și echipa sa s-au ocupat de mine și sunt mândru să anunț că tratamentul funcționează bine pentru mine. Mă cunoașteți, sunt un luptător și voi aborda această provocare cu optimism și cu toată puterea mea. Vă rog să respectați faptul că am nevoie de intimitate acum, pentru a mă recupera cât mai repede posibil”, a fost o parte din mesajul lui Christoph Daum în luna octombrie 2022.

ADVERTISEMENT

Christoph Daum a pregătit naționala României în 10 partide

Christoph Daum a fost selecționerul naționalei României de fotbal în perioada iulie 2016 – septembrie 2017. Antrenorul german a adunat în total 10 meciuri pe banca „tricoloră”, reușind să adune 3 victorii, 3 remize și 4 înfrângeri.

Christoph Daum le-a mai antrenat pe FC Koln, VfB Stuttgart, Besiktas, Bayern Leverkusen, Austria Viena, Fenerbahce, Frankfurt, Brugge și Bursaspor. De când FRF a pus stop colaborării cu Daum, la 14 septembrie 2017, antrenorul nu a mai pregătit nicio echipă.

ADVERTISEMENT

Mihai Stoichiță, directorul tehnic al FRF, a mărturisit la FANATIK SUPERLIGA CU HORIA IVANOVICI, că Daum a fost prezent la meciul România – Belarus, scor 2-1, în preliminariile Euro 2024.

„Știți că a fost la meci. Televiziunea germană îi dedică un film biografic (n.r. lui Christoph Daum) și de-asta această etapă de a se opri în România, în care să îi facă împreună cu noi, președintele, toată lumea din federație, un interviu pentru ce a fost aici, cum s-a simțit”, a dezvăluit Mihai Stoichiță motivul vizitei lui Daum la București.

ADVERTISEMENT
Tags: