Sport

Christoph Daum, invitat special la meciul cu Belarus: ”Sunt convins că România se va califica la Euro”. Cum arată fostul selecționer după ce a fost diagnosticat cu cancer

Christoph Daum a venit pe Arena Națională la invitația FRF pentru a urmări întâlnirea România - Belarus și este convins că ”tricolorii” se vor califica la Euro 2024.
28.03.2023 | 22:40
Christoph Daum invitat special la meciul cu Belarus Sunt convins ca Romania se va califica la Euro Cum arata fostul selectioner dupa ce a fost diagnosticat cu cancer
Christoph Daum a venit pe Arena Națională la invitația FRF pentru a urmări întâlnirea România - Belarus și este convins că ”tricolorii” se vor califica la Euro 2024. Sursă foto: captură Digi Sport
ADVERTISEMENT

Echipa națională a început cu dreptul actualele preliminarii învingând Andorra în deplasare, scor 2-0, și visează să termine cu 6 puncte această acțiune după un nou succes în fața Belarusului.

Christoph Daum, prezent pe Arena Națională la partida România – Belarus

Fostul selecționer al ”tricolorilor”, Christoph Daum, a venit să urmărească din tribunele Arenei Naționale meciul România – Belarus, din etapa a 2-a a preliminariilor Euro 2024, și consideră că băieții lui Edi Iordănescu vor obține biletele pentru turneul final.

ADVERTISEMENT

E ca și cum m-aș fi întors acasă, ca și cum aș fi fost aici ieri. A fost o primire călduroasă din partea tuturor prietenilor din Federație. Mă bucur să fiu aici, să văd România în calificările la Euro.

Ce este important pentru mine e atmosfera pozitivă. Pentru mine, știu că e foarte dificil să câștigi primul meci. Voi sunteți favoriți, toată lumea așteaptă să câștigați, dar e dificil să câștigați primele meciuri.

ADVERTISEMENT

Cred că echipa națională a jucat bine în Andorra, cred că nu a forțat, dar va forța acum și va câștiga cu Belarus, iar apoi, în celelalte meciuri, e foarte strâns. Și sper că România va juca mai bine, că va trece mai departe în calificări și că va ajunge la Euro, pentru că eu vreau să-mi primesc în Germania prietenii apropiați, a declarat Daum, la Digi Sport Special.

Daum, cuvinte mari pentru munca lui Hagi de la academie

Tehnicianul german consideră că faptul că fotbalul românesc a început să se bazeze mai mult pe academiile de fotbal va fi un atu important în viitor și l-a lăudat pe mijlocașul Răzvan Marin.

ADVERTISEMENT

”Știu că au fost multe schimbări la voi, care vor necesita timp. V-ați aplecat spre academiile de tineret, dar cred că oricine din fotbalul românesc are un nivel înalt de profesionalism, lucrează pentru un viitor mai bun. Acum România se află în urcare și sunt convins că România se va califica.

Am mai multe amintiri plăcute decât neplăcute. Cele neplăcute sunt doar pentru a învăța din ele. Cred că încă Academia Hagi face ce trebuie pentru a dezvolta jucători și mai sunt acum și alte academii, se dezvoltă. România se identifică total cu echipa națională. Fanii susțin România în mod fantastic, chiar dacă rezultatele au fost mai puțin bune.

ADVERTISEMENT

Răzvan Marin e un jucător de mare potențial. Primul transfer la acea vreme m-a făcut să am așteptări foarte mari. Acum el confirmă în Italia și e bine pentru mine, are o carieră fantastică.

E un colos în echipa națională, e fantastic, influențează echipa în mod fantastic. Sper să câștigăm, noi să câștigăm, Denis sper să câștige, va fi 3-1”, a mai spus Christoph Daum.

ADVERTISEMENT