Sport

Christophe Galtier i-a decis soarta lui Neymar! Ce se întâmplă cu tripleta stelară de la PSG

Christophe Galtier şi-a început treaba la PSG şi i-a decis soarta lui Neymar. Noul antrenor al campioanei Franţei şi-a dorit cu orice preţ ca brazilianul să rămână la echipă.
11.07.2022 | 14:15
Christophe Galtier ia decis soarta lui Neymar Ce se intampla cu tripleta stelara de la PSG
Neymar va avea un nou rol la PSG, după venirea lui Christophe Galtier (sursă foto: hepta.ro)
ADVERTISEMENT

Jucătorii lui PSG au revenit la antrenamente şi se pregătesc în baza “Camp des Loges” până la mijlocul acestei luni. Marea misiune a lui Christophe Galtier va fi dacă poate gestiona ego-urile din vestiar, mai ales în zona tripletei Messi-Neymar-Mbappe.

Ce decizie a luat Christophe Galtier în privinţa lui Neymar. Cum ar putea să arate atacul lui PSG

Dacă în perioada lui Mauricio Pochettino, PSG evolua în 4-2-3-1 sau 4-3-3, lucrurile ar putea să stea altfel după venirea lui Christophe Galtier. Antrenorul de 55 de ani vrea să joace în sistemul 3-5-2 şi pare că i-a găsit deja locul lui Neymar.

ADVERTISEMENT

Conform Le Parisien, Lionel Messi şi Kylian Mbappe vor fi vârfurile lui PSG în sezonul 2022-2023. Neymar ar urma să joace în spatele celor doi, după ce în stagiunea trecută a juca în banda stângă.

Noul rol nu este străin pentru Neymar, care deseori este folosit pe această poziţie la naţionala Braziliei. Atunci când Tite utilizează sistemul 4-2-3-1, atacantul de 30 de ani se poziţionează în spatele vârfului, aşa cum s-a întâmplat în partidele cu Peru, Columbia sau Uruguay din preliminariile CM 2022.

ADVERTISEMENT

“Vreau ca Neymar să rămână alături de noi. E un jucător de clasă mondială pe care toți antrenorii din lume și l-ar dori. Deja am idei clare în ceea privește planul meu de viitor și vreau ca el să fie aici”, spunea Christophe Galtier la prezentarea oficială.

Kylian Mbappe l-a vrut plecat pe Neymar

După ce a semnat prelungirea contractului cu PSG, la finalul sezonului trecut, presa din Franţa a susţinut că Mbappe va avea o putere de decizie în cadrul clubului. Prima doleanţă a atacantului de 23 de ani era ca Neymar să plece, însă şeicii au ales să-l păstreze.

ADVERTISEMENT

Neymar a avut un aliat foarte important în acest război rece de la PSG. Lionel Messi şi-a dorit ca brazilianul să rămână, cei doi având o relaţie strânsă de prietenie încă din perioada când jucau la FC Barcelona.

Revenit din vacanţă, Neymar este pregătit de noul sezon şi le-a făcut deja o promisiune fanilor. Fotbalistul de 30 de ani îşi doreşte să fie unul dintre cei mai buni marcatori ai echipei.

ADVERTISEMENT

“Anul acesta, toate mingile vor intra în poartă: din lovituri libere, din afara careului, cu capul. Am un presentiment bun. Sunt încrezător. M-am antrenat mult în această vacanță”, a fost mesajul lui Neymar pentru fani.

ADVERTISEMENT