News

CIA a declasificat documente privind OZN-urile. Sunt disponibile online

14.01.2021 | 20:46
CIA a declasificat documente privind OZNurile Sunt disponibile online
ADVERTISEMENT

Peste 2.700 de documente ale CIA care cuprind informații despre exploziile misterioase din Rusia, dar și date primite de înalți oficiali guvernamentali care certifică apariția unor OZN-uri pot fi consultate și descărcate online, ca urmare a perseverenței celor care luptă pentru aflarea adevărului.

Potrivit Space.com, acestea au fost desecretizate încă din în anii ‘80 și obținute de pasionații fenomenului după un lung șir de cereri depuse în baza legii privind accesul la informațiile de interes public (Freedom of Information Act).

ADVERTISEMENT

De-a lungul timpului s-au strâns atât de multe solicitări, încât serviciile secrete ale Statelor Unite au decis să stocheze toate informațiile pe un CD, cunoscut drept „Colecția OZN”. În vara anului 2020, John Grerenwald jr, creatorul ”Black Vault”, a reușit să-l cumpere pentru a încărca întreg conținutul în format PDF pe site-ul său, theblackvault.com.

Documentele CIA despre OZN-uri sunt disponibile pe Internet

Documentele acoperă zeci de incidente, de la informări primite personal de înalți oficiali americani la descrierea unei explozii misterioase dintr-un mic oraș rusesc. Acestea sunt, însă, doar o mică parte din baza de date pe care CIA o deține, de fapt, susține Greenwald.

ADVERTISEMENT

Deși ei pretind că aceasta este întreaga lor colecție de documente declasificate, s-ar putea ca acest lucru să nu poată fi verificat în totalitate.

Cercetările realizate de Black Vault vor continua pentru a vedea dacă documente suplimentare rămân a fi descoperite în posesia CIA”, notează tânărul pe site-ul său, de unde pot fi descărcate toate informațiile stocate pe „Colecția OZN”.

ADVERTISEMENT

Congresul SUA a solicitat CIA un raport declasificat despre OZN-uri

Greenwald a finalizat procesul de încărcare a documentelor cu câteva luni înainte ca oficiali ai Departamentului de apărare american și serviciilor de informații ale SUA să fie audiați de Congres în legătură cu OZN-urile.

Directorul comunității de informații a SUA și ministrul apărării vor avea la dispoziție mai puțin de jumătate de an pentru a prezenta comisiilor parlamentare pentru securitate și forțe armate un raport declasificat despre așa-numitele „fenomene aeriene neidentificate”.

ADVERTISEMENT

Prevederea a fost inclusă în secțiunea privind serviciile de informații a pachetului de salvare economică în valoare de 2,3 trilioane de dolari semnat de președintele Donald Trump la finalul anului trecut. De altfel, tot în 2020, Pentagonul a difuzat trei filme scurte confirmate ulterior de US Navy ca fiind reale.

În clipurile respective se observă obiecte zburătoare neidentificate, deplasându-se rapid în timp ce sunt înregistrate de camere cu infraroșu. Pentru moment nu le cunoaște, însă, cu exactitate originea și nici ceea ce reprezintă.

ADVERTISEMENT