Sport

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan sunt criticați de suporteri: „Nu sunt capabili să joace la Galatasaray”

Prestațiile modeste ale lui Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan îi nemulțumesc pe fanii echipei turce, care consideră că românii nu sunt capabili să joace la Galatasaray.
09.01.2022 | 21:39
Alexandru Cicaldau si Olimpiu Morutan sunt criticati de suporteri Nu sunt capabili sa joace la Galatasaray
ADVERTISEMENT

Echipa turcă Galatasaray Istanbul traveresează unul dintre cele mai slabe sezoane din istorie. După 20 de etape, formația se găsește pe locul 10 în clasament, cu 27 de puncte, la 22 de liderul Trabzonspor.

Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan erau văzuți drept candidați la titlul de vedete

Gruparea pregătită de Fatih Terim a fost învinsă sâmbătă, pe teren propriu, de Giresunspor, cu 1-0, iar la finalul meciului Alexandru Cicâldău, Olimpiu Moruțan și colegii au fost fluierați de fani.

ADVERTISEMENT

Nici presa nu i-a iertat pe cei doi români de la Galatasary, sporx.com considerând că echipa a dat prea mulți bani pe ei. „Galatasaray a transferat doi jucători români cu mari speranțe la începutul sezonului.

Cei doi tineri fotbaliști au fost lansați drept ‘mari candidați la titlul de vedete’. Conducerea echipei a văzut aducerea jucătorilor români drept transferuri de investiții… Cu toate acestea, Cicâldău și Moruțan nu au confirmat așteptările până acum”, scrie site-ul amintit.

ADVERTISEMENT

Galatasary a plătit pe Alexandru Cicâldău și Olimpiu Moruțan 10 milioane de euro

Semnatarul articolului precizează că suporterii lui Galatasaray nu sunt mulțumiți de prestațiile celor doi jucători români. „La începutul sezonului, președintele Burak Elmas a plătit 6,5 milioane de euro pentru Cicâldău. Jucătorul a primit un salariu anual de 1 milion de euro.

Pentru alt jucător român, Moruțan, s-a achitat o taxă de transfer de 3,5 milioane de euro. Tânărul fotbalist primește 600 de mii de euro. În timp ce fanii Galatei critică mulți jucători din lot, fotbaliștii care au salariile cele mai mari sunt cele două tinere vedete.

ADVERTISEMENT

Suporterii sunt de părere că performanțele celor doi tineri jucători sunt insuficiente… ei au comentat: ‘Niciunul nu este capabil să joace la Galatasaray. Avem nevoie de o vedetă, de un jucător care să câștige meciul’.

Cicâldău a marcat 4 goluri și a dat 2 pase decisive în 26 de meciuri pentru Galatasaray în acest sezon. Moruțan a marcat 4 goluri și a dat 4 pase decisive în 30 de meciuri.

ADVERTISEMENT

Pentru cei doi tineri jucători s-au plătit 10 milioane de euro… Salariile primite de ei în prima jumătate a sezonului se ridică la suma de 800 de mii de euro… Cu alte cuvinte, au costat pe Galatasaray aproximativ 170 de milioane de lire (n.r. – turcești)”, mai scrie publicația.

Fatih Terim a pus tunurile pe cei care ar trebui să marcheze

După meciul cu Giresunspor, care a consemnat al șaptelea eșec din actuala stagiune pe plan intern, Fatih Terim era un car de nervi. Totuși, tehnicianul turc nu a dat vina pe cineva anume.

Nu este plăcut. Sincer, a fost ceva la care nu m-am așteptat. Ne-am obișnuit să primim gol înainte să ajungem la poartă sau să primim gol la prima ocazie. Îmi pare rău, dar nu sunt obișnuit cu asta la Galatasaray.

Unde sunt jucători tineri, sunt și suișuri și coborâșuri, dar întotdeauna sfârșim prost. Nu putem înscrie goluri ușoare. M-am săturat să tot spun asta. Jucătorii pe care îi numim marcatori sunt absenți. Au o problemă.

Indiferent cu cine joacă, Galatasaray trebuie să câștige. Am început acest război știind de ce vom avea parte. Susțin acest proiect, îl protejez. Mergeam la vestiare când am auzit reacțiile din tribune.

M-am întors și i-am luat pe jucători unul câte unul. Nimeni nu merită așa ceva. Sunt alături de ei în momentele astea. Știu că sunt foarte supărați”, a declarat Fatih Terim la finalul partidei, conform fanatik.com.tr.

Fatih Terim consideră că jucătorii nu merită cuvinte urâte

Antrenorul Galatei a luat apărarea jucătorilor lui, spunând că sunt aceiași care reprezintă clubul în Europa. „Plângem în vestiar. Am spus asta încă din prima zi în care am devenit antrenor. Trebuie să fim concentrați înaintea meciului și să râdem după partidă.

Depinde de noi dacă după meci plângem sau râdem. Ei trebuie să își pună mâinile în cap și să se gândească la asta. Nu merită cuvintele urâte. Ei sunt cei care ne reprezintă în Europa și care ne vor duce sus.

Suporterii sunt supărați, dar nu ar trebui să insulte. Bineînțeles că nici eu nu sunt obișnuiți cu aceste rezultate. Avem parte de un sezon în care victoriile nu sunt suficiente”, a mai spus tehnicianul.

ADVERTISEMENT