News

Ciclon deasupra României. Meteorologii au dezvăluit cum influențează fenomenul vremea

13.04.2019 | 12:32
În această perioadă, România este traversată de un ciclon puternic

ANM nu vine cu vești tocmai bune pentru cei care sperau ca vremea să se îndrepte în următoarea perioadă. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că va continua să plouă abundent în cea mai mare parte a țării. Specialiștii avertizează că un ciclon va traversa România, provocând fenomene  meteo periculoase.

Un ciclon periculos va traversa România

În plină primăvară, România este traversată de un nucleu ciclonic ce se rotește asemenea unei turbine. Nu doar țara noastră se află în această situație. Acest fenomen va produce efecte puternice de-a lungul întregii Europe. Chiar dacă este specific sezonului cald, fiind vorba de un ciclon tropical, poate aduce grindină și chiar ninsori.

În următoarele zile va continua să plouă abundent, pe întreg teritoriul României. Mai mult decât atât, săptămâna viitoare temperaturile vor înregistra o scădere semnificativă, putând ajunge pe timpul zilei la pragul de 12 grade Celsius.

Ce efecte produce apariția ciclonului
Ce efecte produce apariția ciclonului

Ce spun meteorologii în legătură cu apariția ciclonului

Ne aşteptăm la ploi în toate regiunile ţării. Ne aflăm sub influenţa unui nucleu ciclonic ale cărui sisteme frontale vor traversa teritoriul ţării. Mai multe sisteme frontale vor determina ploi în toate zonele joase pt că la munte vor fi precipitaţii mixte. Aceste ploi vor fi sub formă de averse şi vor determina cantităţi mai însemnate de apă ce vor depăşi în intervale de 24 de ore 15-20 l/m pătrat” , a declarat Alina Șerban, meteorolog ANM.

Conform informațiilor furnizate de specialiștii Administrației Naționale de Meteorologie,  sâmbătă vremea va continua să fie închisă, pe alocuri urmând să apară ploi.  Vântul va sufla atât slab, cât și moderat, cu unele intensificări în regiunile sudice, precum şi la munte, mai ales pe creste. Temperaturile maxime vor fi cuprinse,  între 10  şi 18 grade, iar cele minime se vor situa între 3 şi 10 grade.

Vremea a provocat deja primele probleme

Au apărut deja primele probleme din cauza vremii.  Pe o şosea din Cluj, şase oameni au fost la un pas de moarte  în urma unei  coliziuni frontale între două maşini. Un tânăr de 19 ani nu a ţinut cont de carosabilul umed, a intrat cu viteză într-o curbă şi a pierdut controlul volanului.