News

România, lovită de un ciclon din Marea Mediterană. Cum va fi vremea, începând de vineri

Meteorologii anunță că vremea se schimbă în următoarele ore. Agenția Națională de Meteorologie a emis o alertă care privește un ciclon care s-a format în Marea Mediterană.
25.11.2021 | 20:01
Romania lovita de un ciclon din Marea Mediterana Cum va fi vremea incepand de vineri
ANM, avertizare meteo. Ciclonul din Marea Mediterană lovește România vineri, 26 noiembrie. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

ANM a dezvăluit cum va fi vremea începând de vineri, 26 noiembrie 2021. Potrivit acestora, România va fi lovită de un ciclon care aduce ploi și ninsori, însoțite de vânt și temperaturi scăzute brusc.

De asemenea, în zone montane sunt așteptate precipitații sub formă de ninsoare, în timp ce temperaturile vor fi mai mici decât cele normale pentru această perioadă din an.

ADVERTISEMENT

Ciclonul format în Marea Mediterană lovește țara noastră în mai puțin de 24 de ore, după ce în ultimele zile ne-am putut bucura de o vreme plăcută și câteva raze de soare.

ANM, avertizare meteo. Ciclonul din Marea Mediterană lovește România vineri, 26 noiembrie

„Ciclonul din Marea mediterană va fi activ acolo şi va determina vânt puternic şi cantități importante de apă, iar în zona ţării noastre va afecta doar o periferie a acesteia pe parcursul zilei de mâine.

ADVERTISEMENT

Sisteme noroase vor traversa teritoriul ţării de la sud-vest către nord-est şi vor determina apariţia ploilor.

Acestea vor traversa România începând de mâine după amiază până la mijlocul nopții. În zonele montane vor determina şi apariţia ninsorilor, în zona Montană înaltă.

ADVERTISEMENT

Cel mai frig va fi în depresiuni, dar şi în partea de sud a teritoriului vom avea temperaturi de -3,-4 grade Celsius în orele dimineții”, a declarat meteorologul Alina Şerban, la Antena 3.

Vânt intens din cauza ciclonului din Marea Mediterană

Temperaturile medii vor urca pe parcursul zilei de vineri, 26 noiembrie 2021, până la 8-9 grade Celsius, dar va continua să fie frig din cauza vântului.

ADVERTISEMENT

Cele mai afectate regiuni din România sunt sudul, estul și vestul, dar și zonele de munte unde senzația de rece se va simți mult mai intens. Din fericire, ciclonul ne afectează doar până la miezul nopții.

„Pe parcursul zilei se mai încălzește puţin, dar se intensifică şi vântul. Astfel, dacă temperaturile vor urca la 7,8,9 grade în majoritatea regiunilor vântul se va intensifica tot în majoritatea regiunilor.

Viteze mai mari vor fi în partea de sud-est, sud-vest, zonele montane, deci senzația va fi tot de rece”, a mai adăugat meteorologul, mai arată sursa menționată mai devreme.

ADVERTISEMENT
Tags: